BAT a contribuit cu 7,8 miliarde de lei la bugetul de stat în primele nouă luni ale anului

BAT building

BAT a contribuit la bugetul de stat cu 7,8 miliarde de lei în primele 9 luni ale anului 2021, o creștere de peste 900 milioane de lei (sau 13%) față de aceeași perioadă a anului trecut. Taxele se ridică la aproape 80% din prețul unui pachet de țigarete, ceea ce înseamnă că țigaretele sunt unul din cele mai taxate produse din România.

BAT este cel mai mare contribuabil la bugetul statului și cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România cu o cotă de piață de peste 50%. În 2020, BAT a vărsat în vistieria statului circa 9,65 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 6,5% din veniturile fiscale ale României și a circa 1% din PIB. Acest lucru a fost posibil datorită unei scăderi record a comerțului ilicit, care a coborât pentru prima dată sub nivelul de 10%.

„Suntem dedicați obiectivului nostru de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow) prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătății. Ne-am angajat să continuăm investițiile în gama noastră de produse cu risc redus, cum este glo, și să punem accentul pe prioritățile noastre de sustenabilitate. Dar pentru a putea continua investițiile în România și a asigura venituri sustenabile pentru bugetul de stat sunt esențiale menținerea sub control a nivelului contrabandei cu țigări și crearea unui cadrul fiscal predictibil”, a declarat  Frederico Monteiro, Directorul Ariei Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT.

BAT a creat peste 3.000 de locuri de muncă și generând alte 30.000 prin lanțul de distribuție și aprovizionare.

Fabrica BAT din Ploiești este a doua cea mai mare din Europa a grupului după ce investițiile totale ale companiei au depășit pragul de 500 de milioane din 1996 până în prezent.

Sursa foto: BAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *