BCR: Din 2,8 milioane de clienți persoane fizice, doar 12 persoane și-au mutat conturile după votul negativ al Austriei / “Considerăm că România trebuie să fie parte din Europa”

Redacția dec. 16, 2022 40 comentarii
BCR Sediul central Bucuresti Bridge

Vicepreședintele BCR, Dana Dima, a declarat vineri dimineață în emisiunea Deșteptarea la Europa FM că după reacțiile din spațiul public ce îndemnau la boicotul firmelor austriece, BCR a pierdut foarte puțini clienți.

Mai exact, a spus Dana Dima, de la BCR din cei 2,8 milioane de clienți persoane fizice, doar 12 persoane și-au mutat conturile după apelurile politicienilor sau altor persoane publice la boicotarea afacerilor cu capital austriac. Ea nu a dorit să facă vreun comentariu în legătură cu dimensiunea conturilor mutate de persoanele respective.

„Îmi asum responsabilitatea de a nu detalia foarte mult pentru fiecare client în parte. Dar nici nici nu aș vrea să minimizez importanța fiecărui client. Nu reprezintă sub nicio formă un impact în bilanțul băncii, pentru că, dincolo de toate, suntem o bancă solidă, puternic capitalizată, iar efectul celor 12 clienți persoane fizice nu este important”, a spus Dana Dima.

În ceea ce privește votul negativ al Austriei, Dana Dima a spus: „Este un moment de dezamăgire pentru noi toți, pentru că suntem români, trăim în România de zeci de ani lucrăm aici. Toți colegii mei, 5.300 de angajați, au fost la fel de dezamăgiți și supărați de această decizie. Dar poate că este un moment important, chiar dacă noi nu suntem parte din partea politică.”

De asemenea, vicepreședintele BCR a explicat cum sprijină grupul bancar aderarea României la spațiul Schengen: „Avem eforturi concrete, la nivel de grup Erste și la nivelul Băncii Comerciale Române, de a informa și de a sprijini demersurile politice și diplomatice și aș vrea să vă spun foarte clar și responsabil că aceste demersuri sunt la nivel de cancelar și de președintele al Austriei, pentru că noi considerăm că România trebuie să fie parte din Europa și trebuie să aibă aceleași drepturi și aceleași responsabilități în același timp ca orice țară din Europa”. 

Dana Dima a mai afirmat că aceste întâlniri au avut loc și înainte de votul din Consiliul JAI: „Atât acum, dar și înainte, pentru că noi nu ne-am asumat acest rol în ultimele zile sau în ultimele ore, la nivelul președintelui Grupului Erste au existat aceste discuții și întâlniri la nivel înalt în care am susținut poziționare avantajelor economice ale României, pentru că noi considerăm că România este o țară importantă pe harta Europei și considerăm că trebuie să facem multe lucruri, să dezvoltăm multe lucruri și mai ales să creăm încredere în în societate. Deci aceste întâlniri au avut loc, repet, nu în ultimele ore sau minute și nu în aceste zile doar, ci dinainte și vor avea loc în continuare. Sprijinul Băncii Comerciale Române și al grupului este necondiționat.”

Comentarii

 1. Austriecii sunt seriosi. La BRD e retea de crima organizata dezvoltata. Am colegi ce s-au trezit cu conturile goale, banii erau rulati de ani de zile de persone necunoscute cu complicitatea personalului bancii.

  • Nu cred.
   Sunt la BRD de 17 ani si nu am de ce ma plange.
   Colegii mei, idem.
   In plus, comentez impotriva articolului, precizand ca numarul celor retrasi se va vedea cu adevarat cam intr-o luna, deoarece in cazul celor care au carduri de salariu, mai intai trebuie sa isi deschida cont si card la alta banca, apoi sa astepte luna urmatoare ca sa fie siguri ca li se varsa salariul in noul cont, si abia apoi sa isi retraga sumele din vechiul cont.
   Nevasta-mea asa a procedat cu contul BCR si abia luna viitoare si-l va inchide.
   Din pacate, multi oameni sunt prinsi fie cu descoperitul pe minus, fie au cu BCR o conventie de dobanda preferentiala pentru descoperit, conventie pe care nu o mai pot obtine in alta parte. Noi am reusit
   Asta este tot adevarul.

  • Exact asta e si intrebarea buna. Ei clar minimizeaza ca sa nu se retraga prea mult. In fine, cel mai bine e sa aveti conturi unde sunt comisioane care nu te jumulesc pentru ca in esenta conturile is la fel la toate bancile. Acum mai mult timp imi cereau 4 eur pe contul de eur pe luna in timp ce la BT e 3 pe an.

   • Efectul celor 12 persoane nu conteaza.😆😂🤣
    Daca nu conteaza, nu inteleg deranjul de a-i informa pe oameni lucruri evidente, ca efectul fiecaruia e minim comparativ cu numarul mare de clienti dintre care nu stim cati sunt pensionari neinformati in privinta capitalului BCR (Banca Comerciala Romana) cu o sigla care aduce a e si care nu evidentiaza nimic pentru necunoscatori.
    A aparut valul contra b.o.icot chiar de la cei care initial s-au mirat si l-au sustinut. Banul este miraculos.😆😂🤣
    Doamna, efectul meu asupra companiei din momentul t e 0, ca eu mi-am inchis contul chiar inainte de respingerea Romaniei, adica eu mi-l inchisesem de mult din alte motive, deci practic nici nu aveam ce sa inchid.
    Si efectul asupra fiecarei persoane care nu mai tine bani la BCR prin comisioane e 0, ca nu mai are de platit comisioane.
    Dar BCR are de pierdut comisioane pentru fiecare din aceste conturi inchise, deci este nesemnificativ, dar mai mare ca 0.😆😂🤣
    De unde rezulta ca efectul asupra bancii si a 12 persoane e mai mare decat acel 0 efectul mutarii contului.

  • Minciuni ordinare, daca minte cancelarul mint și ei, Austria o țară de PINOCCHIO. Pe mine m-au pus naiba sa plătesc cu cardul la benzinărie că sa termin banii de pe card.Au inițiat tranzacția dar nu au finalizat-o decât după o săptămână. Și surpriza….nu poți închide contul daca ai tranzacții nefinalizate. Dar Românii nu se lasă și ăia 120.000( probabil asta e cifra reală) se vor transforma in 1.200.00

 2. inchiderea unui cont si migrarea catre o alta banca nu se face in cateva zile; eu mi-am deschis cont la CEC, astept sa mi se livreze cardul prin curier, imi mut depozitele dupa ce ajung la data scadenta, iar in final, cand ajung cu totul la zero, le inchid; am fost client BCR timp de 15 ani; statistica reala legat de numarul de clienti pierduti se va vedea la jumatatea anului viitor

 3. Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, Austria, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuințe

 4. Pentru multi dintre cei care muncesc zilnic de dimineata până seara migrarea de la o banca se face într-o perioadă mai lungă, nu în 2-3 zile. Eu de exemplu intenționez să fac procedurile în perioada de zile libere dintre sarbatorile de iarnă, când nu mai muncim dar băncile sunt deschise. Doar pentru ca nu m-am mutat încă nu înseamnă că nu o să o fac.

 5. Mare atentie la cuvintele folosite la minutul 4:55 (Youtube: Deșteptarea: Dana Dima, vicepreședintele BCR, despre boicotul românilor), pentru ca asta inseamna Marketing, abureala, manipulare (despre tehnica “dovada sociala” este vorba).

  “doar 12 clienti care au solicitat transferul acestor conturi” apoi incepe sa ne vorbeasca despre tomate. Evita sa foloseasca termenul corect “inchis conturi cu motivul vetoul Austriei”. A se sesiza si nodul de i se pune in gat cand aduce in discutie.

  Solicitarea de transfer a unui cont nu e acelasi lucru cu solicitarea de a inchide contul (denuntare unilaterala a contractului cu banca).
  Desi bancile ofera serviciul acesta de transfer al banilor din conturi, putini stiu de el si prefera sa faca treaba singuri, fara a implica banca.
  E un joc mizerabil de cuvinte, ca sa se spele si sa evite problema principala, le pleaca clientii. (google: Logical Fallacy of Dodging the Question)

  La 2.8 milioane clienti, 12 conturi inchizi intr-o zi obisnuita de lucru, intr-un orasel mic, nu intr-o saptamana, in toata tara.

  Daca nu te afectau alea 12 persoane, pastrai treburile “low-profile”, mutenie totala, fara sa atragi atentia, fara sa faci deranj.Altfel nu ai de ce sa iesi public in toata presa (ca sunt foarte multi de au preluat comunicatul asta de PR, ca interviu in niciun caz nu poate fi numit).CNA ar trebui chiar sa se autosesizeze pentru momentul promotional nemarcat.

  • E bine că ai citit “Psihologia persuasiunii” dar majoritatea nu au făcut-o, așa că nu știu cum e cu dovada socială. Oricum, recomand cartea.

 6. Casele Județene de Pensii sunt asaltate de cereri ale pensionarilor de schimbare și virarea în alte conturi deoarece au închis conturile la BCR ERSTE și Raiffeisen. Nr mediu de cereri pe zi 80/90 la o Casă de Pensii. Vă las sa calculați dar impactul este după o săptămână undeva la 15000-20000 de cereri doar din partea pensionarilor.

 7. Ce javre ordinare pot afirma așa ceva? Pir și simplu ne persiflează! Uite că și eu azi mi-am închis contul la această faimoasa BCR! Auzi ce afirma jegosul de cancelar că noi vom pierde.mai.mult decât ei prin aceste boicoturi. Și alt nesimțit care este cu relațiile publice cică sa învețe politicienii mai.mult să facă politică…. Ăștia ne cred chiar dobitoci prin atitudinea lor!

 8. De la domnii austrieci aveți informația eronată, căci doamna care declara asta” mănâncă și ea o pâine” nu mă aștept să spună adevărul!? Afirmația este falsă, dar se încearcă propagarea unei minciuni, doar cunoaștem cum era propaganda comunistă! Procedura de trecere a conturilor de la o bancă la alta, sau schimbarea băncii vis a vis de salariu , necesita timp, nu se face după o zi pe alta. Eu am demarat procedura acum o saptamană și în ianuarie aceasta procedura va fi finalizată. Impactul cu privire la băncile cu capital austriac se va vedea în timp, dar vad că se minte și și se minimalizează efectul. Chiar am găsit o atitudine care mi-a plăcut , dar și condiții mai bune la CEC și Banca Transilvania! Am deja ridicate cardurile la cele 2 bănci. Realitatea din teren este alta, dar nu ma aștept că sa se spună adevărul!
  “NIET AUSTRIA”!

 9. De la domnii austrieci aveți informația eronată, căci doamna care declara asta” mănâncă și ea o pâine” nu mă aștept să spună adevărul!? Afirmația este falsă, dar se încearcă propagarea unei minciuni, doar cunoaștem cum era propaganda comunistă! Procedura de trecere a conturilor de la o bancă la alta, sau schimbarea băncii vis a vis de salariu , necesita timp, nu se face după o zi pe alta. Eu am demarat procedura acum o saptamană și în ianuarie aceasta procedura va fi finalizată. Impactul cu privire la băncile cu capital austriac se va vedea în timp, dar vad că se minte și și se minimalizează efectul. Chiar am găsit o atitudine care mi-a plăcut , dar și condiții mai bune la CEC și Banca Transilvania! Am deja ridicate cardurile la cele 2 bănci. Realitatea din teren este alta, dar nu ma aștept ca sa se spună adevărul!
  “NIET AUSTRIA”!

 10. Mda! Infinitezimal.
  Numai că 12 este un număr mistic. 12 apostoli, 12 luni anul are și nu aduce anul ce aduce ceasul al 12 lea, dar mai ales 12 oameni furiosi

 11. Ce vrajeala de articol pro Austria. Troli isi fac treaba dar ei uita ca si ei sunt romani. Ce roman esti tu(autorul aticolului) sa faci un asa articol ?!

 12. Cat efort din parte BCR pentru doar 12 persoane si o persoana juridica, daca sunt asa putini nu mai bine stateati linistiti la o cafea, domnul Cancelar ce a spus cand ati cerut lichiditate, tot asa arogant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *