BEI sprijină Raiffeisen Bank, Uncredit Bank și BCR cu garanții de credite

bani-euro-salariu-pexels-1024x592

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat cu Raiffeisen Bank, UniCredit Bank și BCR un acord de garantare de credite de până la 750 de milioane de euro, cu garanție finanțată prin PNRR, transmit băncile implicate în acest acord.

Astfel, BEI acordă garanții de credite de 200 milioane euro pentru BCR, 300 milioane euro pentru Unicredit Bank și 250 milioane euro pentru Raiffeisen Bank.

„Prin facilitatea de garantare, UniCredit Bank va genera un portofoliu de credite de până la 300 milioane euro, cu posibilitate de suplimentare până la 450 milioane euro, cu valori individuale maxime ale creditelor de 25 milioane euro,  în condiții de maturitate extinsă de până la 15 ani”, potrivit comunicatului UniCredit Bank.

„BCR va acorda credite de până la 200 milioane de euro companiilor cu peste 500 de angajați. Prin BCR, companiile vor putea accesa credite în valoare de până la 25 milioane euro (sau echivalent în lei), garantate în proporție de maxim 80% de către BEI, pentru proiecte de investiții și pentru susținerea capitalului de lucru necesar implementării acestora”, potrivit comunicatului BCR.

„Garanțiile EIB au o valoare totală de 98 milioane de euro și sunt acordate către trei bănci din România, care pot astfel să susțină marile companii din România, dar și companii de dimensiuni medii și municipalități cu o populație până la 100.000 de locuitori să demareze investiții pentru acțiuni climatice și transformare digitală. Garanțiile permit băncilor partenere să ofere condiții de finanțare mai favorabile, pentru un volum de credite noi de până la 750 milioane de euro”, se arată în comunicatul Raiffeisen Bank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *