Benzina de la Petrom, mai scumpă cu 3 bani. La doar trei stații din Capitală prețul mai este sub 7 lei pe litru

benzina carburant alimentare pompa

Petrom a scumpit benzina standard cu încă 3 bani, sâmbătă 29 octombrie. Astfel, prețul a trecut de 7 lei pe litru la majoritatea stațiilor din țară, conform Monitorul Prețurilor și peco-online.ro.

În București, de exemplu, mai sunt doar trei stații unde benzina standard mai costă sub 7 lei litrul. Este vorba de cele din strada Dr. Herescu Petre, unde costă 6,98 lei și Șoșeaua Străulești și Strada Jiului, unde costă 6,99 lei. La celelalte stații, prețul este cuprins între 7,02 lei și 7,04 lei.

Motorina standard costă între 8,40 lei și 8,43 lei, la fel ca sâmbătă, 22 octombrie, când a avut loc precedenta scumpire.

Seria scumpirii carburanților a început vineri 7 octombrie, după mai multe săptămâni de ieftiniri. Atunci, Petrom a majorat prețurile cu patru bani pentru litrul de benzină standard și cu opt bani pentru litrul de motorină standard.

În această perioadă, au avut loc mai multe majorări de prețuri, astfel că un litru de motorină costă astăzi cu 51 de bani mai mult. Prețul benzinei a urcat în aceeași perioadă cu 47 de bani. 

La 1 octombrie, a intrat în vigoare măsura privind reducerea preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru, valabilă până la 31 decembrie 2022. Majorările din ultima vreme au anulat efectul compensării în cazul motorinei, lucru care s-ar putea întâmpla zilele următoare și cu benzina.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *