Bill Gates, despre pregătirea pentru o altă viitoare pandemie: ”Este nevoie de miliarde de dolari investiți în cercetare şi dezvoltare”

Redacția nov. 5, 2021 1 comentarii
bill gates

Miliardarul și filantropul Bill Gates spune că lumea are nevoie de o cercetare globală, în valoare de miliarde de dolari, pentru a se pregăti mai bine pentru viitoarea pandemie, care ar putea fimai gravă decât COVID-19, relatează  publicația The Guardian, citată de News.ro.

Bilanţul ”complet oribil” al morţilor din cauza COVID-19 şi pagubele economice ale pandemiei ar trebui să conducă la finanţarea unor proiecte vizând o îmbunătăţire a vaccinurilor, tratamentelor şi testelor de diagnostic necesare opririi viitoarei pandemii, apreciază fondatorul Microsoft.

Este necesar ca bugetele cercetării şi dezvoltării să se concentreze asupra punctelor slabe relevate de răspândirea rapidă a COVID-19 în lume, pledează el într-o întâlnire cu fostul ministru britanic al Sănătăţii Jeremy Hunt, la un think tank, Policy Exchange.

”Avem nevoie de un nou fel de a face vaccinuri”, pledează miliardarul.

Un grup de experţi în eficienţa vaccinurilor care consiliază Comitetul Sage al Guvernului britanic apreciază că o vaccinare completă cu vaccinul anticovid AstraZeneca-Oxford asigură o protecţie de 65%, iar cu Pfizer-BioNtech de 75%, în timp ce ambele conduc la o evitare a spitalizării în proporţie de 95%. Însă imunitatea se diminuează în timp.

Bill Gates, care avertiza în 2014, într-o conferinţă Ted, că lumea nu era pregătită în vederea viitoare pandemii, anunţă că urmează să scrie o carte, în cinci ani, despre felul în care lumea este pregătită în prezent de această eventualitate.

”Este nevoie de (fonduri în valoare de) miliarde (de dolari) în cercetare şi dezvoltare”, estimează el, ”şi probabil un miliard pe an pentru un grup de lucru asupra pandemiei la OMS”.

Acest grup de lucru de la OMS ar urma să monitorizeze pandemia şi să realizeze ceea ce Gates numeşte ”jocuri de germeni”, adică reacţii ale unor ţări la evenimente care ar putea declanşa viitoarea criză, de exemplu un atac bioterorist care ar răspândi variola pe zece aeroporturi.

”Există epidemii de origine naturală şi epidemii cauzate de atacuri bioteroriste care ar putea fi mai grave decât cea de azi”, apreciază Gates.

”Iar progresele ştiinţei medicale ar trebui să ne ofere instrumente pe care, ştiţi, ar trebui să le facem cu mult mai bine. Aşadar este o prioritate. Anul următor va trebui, însă, să facem alocări, inclusiv acest grup de lucru mondial privind pandemia”, declară el

O sarcină imporantă în pregătirea viitoarei pandemii o reprezintă o ieftinire a vaccinurilor, construirea unor fabrici de vaccin mari şi o ”eradicare” a gripei şi răcelii, consideră miliardarul.

Vaccinul ar putea fi ”doar un mic plasture de pus pe braţ”, ”incredibil de benefic” chiar şi în afara unei pandemii, speră el.

”Mesajul luptei împotriva modificările climatice, împotriva bolilor celor săraci şi pregătirea în vederea pandemiei sunt lucruri despre care aş vorbi mult”, declară Gates, care apreciază că ”acesta este un teren fertil, ştiţi, pentru că noi am pierdut miliarde de dolari şi milioane de vieţi. Iar cetăţenii se aşteaptă ca guvernele lor să nu lase acest lucru să se repete”.

Foto: Bill Gates, Facebook

Comentarii

  1. Un psihopat al carui model de business este să faci virusul ca să poti vinde antivirusul. Frica vinde bine. Fraierii sunt toti „științficii” progresiști care se grăbesc să inchidă popoarele in case și să incalce Constituția la fiecare val de propagandă emisă de acest guru care nici măcar facultatea nu a terminat o .

    Dovadă că turma progresistă a fost mai medievală decat medievalii , s au crizat și au devenit fasciști doar uitandu se la televizor unde jurnaliști plătiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *