Bitcoin ajunge la un nou maxim istoric, de peste 66.000 de dolari

Redacția oct. 20, 2021 0 comentarii
bitcoin

Bitcoin a înregistrat miercuri un nou record istoric, trecând de pragul de 66.000 de dolari, după lansarea cu succes în Statele Unite a primului ETF cu expunere pe criptomonedă, scrie CNBC.

  • Un ETF (Exchange Traded Fund) reprezintă o colecție diversificată de active (similar unui fond mutual), care se tranzacționează pe bursă în mod similar cu acțiunile. Ca și în cazul fondurilor mutuale, ETF-urile iau în calcul active precum acțiuni, obligațiuni, indici (cele mai multe ETF-uri urmăresc performanța unui indice) și mărfuri.

Cea mai mare criptomonedă din lume a urcat miercuri cu aproximativ 3% până la 66.390,75 dolari, depășind un record anterior de 64.899 dolari stabilit la mijlocul lunii aprilie.

De asemenea, Ethereum a crescut cu aproximativ 6% și a revenit peste nivelul de 4.000 de dolari. A doua cea mai mare criptomonedă din lume s-a tranzacționat la 4.022,27 dolari, apropiindu-se de cea mai mare valoare din piața intraday, de 4.380 în luna mai.

ProShares Bitcoin Strategy, primul ETF cu expunere pe Bitcoin, a crescut aproape 5% de la lansare. ProShares Bitcoin Strategy ETF urmărește performanța celei mai cunoscute criptomonede din lume prin intermediul contractelor futures reglementate, fără să investească direct în Bitcoin.

Nu toată lumea de pe piața de criptomonede a fost impresionată. Mai mulți investitori bitcoin doresc un ETF care urmărește prețurile spot mai degrabă decât contractele futures.

Totuși, este un punct de reper pentru industria criptomonedelor, care de mult timp pune presiune pentru o mai mare acceptare a bitcoin-ului și a altor monede digitale pe Wall Street.

sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.