Black Sea Oil & Gas anunță că a finalizat prima revizie planificată a instalaţiilor Proiectului MGD din Marea Neagră

Black Sea Oil and Gas, Staţia de Tratare a Gazelor, Vadu, judetul Constanta Sursa foto: Black Sea Oil and Gas

Compania americană Black Sea Oil & Gas, deținută de fondul de investiții Carlyle, anunță că, împreună cu partenerii săi în Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), Petro Ventures Resources şi Gas Plus Dacia, a finalizat prima revizie planificată pentru instalațiile industriale ale Proiectului MGD. Producția de gaze din zăcămintele Ana şi Doina a revenit la platou ȋn 26 octombrie 2023.

După 16 luni de producție, facilitățile Proiectului MGD, Stația de Tratare a Gazelor (STG) de pe uscat și platforma de productie Ana situată la 110 km ȋn largul mării, au trecut prin trei zile de inspecții tehnice și întreținere a echipamentelor majore.

În același timp, au fost aduse o serie de modificări ȋn diferite locații din STG pentru a îmbunătăți performanţa şi siguranţa funcţionării instalaţiilor de producţie ale Proiectului MGD.

Revizia a avut loc în ultima săptămână a lunii octombrie, timp în care producția de gaze din zăcămintele Ana și Doina a fost oprită. La staţia de tratare din apropiere de Vadu au lucrat aproximativ 150 de persoane/zi ȋn regim de lucru de 24 de ore, iar offshore la platforma de producţie Ana au lucrat 25 de persoane.

Următoarea revizie este programată peste 12 luni.

Proiectul MGD este primul proiect de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre construit în ultimii 30 de ani. Producția actuală este de puțin peste 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, reprezentând 12% din cererea de gaze naturale a României.

BSOG este deținută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În prezent, portofoliul companiei este alcătuit din Proiectul MGD și două licențe de producţie gaze naturale, zăcămintele Ana și Doina din perimetrul XV Midia – Zona de Apă de Mică Adâncime în care BSOG deține o participație de 70%. BSOG este si operatorul desemnat în numele parteneriatului cu Petro Ventures Resources SRL (20% participaţie) şi Gas Plus Dacia SRL (10% participaţie).

Sursa foto: Black Sea Oil and Gas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *