BlackBerry își vinde brevetele în privința dispozitivelor mobile pentru 600 de milioane de dolari

BlackBerry, telefon, companie de telecomunicatii

Compania de telecomunicații BlackBerry a declarat luni că își va vinde brevetele legate de dispozitive mobile și rețele wireless pentru 600 de milioane de dolari către compania Catapult IP Innovations, scrie Reuters.

BlackBerry a spus că tranzacția cu Catapult IP Innovations nu va afecta utilizarea de către clienți a produselor sau serviciilor sale. Mișcarea vine la câteva săptămâni după ce BlackBerry a anunțat că telefoanele sale cu tastatura QWERTY nu vor mai funcționa din 4 ianuarie. Anunțul companiei nu a fost o surprinză însă. CEO-ul BlackBerry, John Chen, a declarat pe 9 decembrie 2020 că firma va deveni o companie de software și va dezafecta toate serviciile vechi.

Acțiunile BlackBerry cotate la bursă au scăzut cu 3,6% la tranzacționarea înainte de piață. La încheierea tranzacției, compania va primi 450 de milioane de dolari în numerar și 150 milioane dolari printr-un bilet la ordin, adică un titlu comercial de valoare.

BlackBerry a lansat ultima versiune a sistemului său de operare în 2013, iar compania a început să elimine treptat dispozitivele cu numele BlackBerry între 2016 și 2020. BlackBerry a încetat să mai producă propriile smartphone-uri în 2016.

În 2009, compania deținea 20% din piața globală de smartphone-uri, dar a fost depășit la începutul anilor 2010 de dispozitive cu ecran tactil precum iPhone.

Acum, firma a evoluat pentru a deveni o firmă de securitate cibernetică, înregistrând venituri de aproximativ un miliard de dolari în 2020.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.