Blocaj pe Autostrada Transilvania: CNAIR nu poate semna cu Precon contractul pentru lotul Chiribiș – Biharia. Strabag a depus contestație la CNSC în ultima zi

Şantier Biharia Chiribiş

CNAIR nu poate semna cu Precon contractul pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Chiribiș – Biharia de pe Autostrada Transilvania. Luni, 19 iunie, în ultima zi legală, Strabag a depus contestație la CNSC, conform datelor oficiale pe care le-a consultat Economedia.

CNAIR a desemnat pe 8 iunie Asocierea Precon – Citadina câștigătoare a licitației pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Chiribiș – Biharia al Autostrăzii A3 Transilvania. Licitația de 877 milioane lei pentru lotul Chiribiș – Biharia cu o lungime de 28 km a fost lansată în august 2022, după ce în mai CNAIR reziliase contractul cu Selina. După rezilierea contractului, Selina a primit certificat negativ și a atacat decizia în instanță. În realitate, Precon ar fi controlată chiar de Beniamin Rus, patronul Selina, potrivit presei din Bihor.

„Asocierea de constructori și proiectanți români PRECON TRANSILVANIA SRL– CITADINA 98 SA a fost desemnată câștigătoare pentru realizarea secțiunii de autostradă Chiribiș-Biharia (Autostrada Transilvania). Contractul în valoare de 785,21 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin Fonduri Europene Nerambursabile va putea fi semnat după perioada legală de 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații. De la momentul semnării contractului, Asocierea va avea la dispoziție 24 luni ( din care 6 luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de executie a lucrărilor) pentru finalizarea celor 28,55 de km ai acestei secțiuni de autostradă”, a transmis pe 8 iunie Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Ofertele au fost depuse în martie 2023:

– CONSTRUCȚII ERBAȘU SA

– Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – SC ING SERVICE SRL – SC DUNA CONSTRUCȚII RO SRL (Ungaria)

– MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET AS

– Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA

– Asocierea SC STRABAG SRL – ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI ARL CLUJ SA.

Lotul Chiribiș – Biharia se continuă la vest spre vama Borș 2 cu „ciotul” de 5 kilometri Biharia – Borș (deschis în 2020), iar spre Cluj cu lotul de 26 km Suplacu de Barcău-Chiribiș (ofertele depuse pe 12 iunie).

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Comentarii

 1. Minunat CNAIR!
  Tot ce faceti voi pute a:
  – prostie,
  – incomptenta,
  – șpagă,
  – reacredința.
  Vai mama voastră!

 2. Incompetență crasă,legi ineficiente și proaste,corupție generalizată,miniștrii de transporturi incompetenți,vezi Grindeanu,gargară generalizată.

 3. Romania e rusinea suprema a Europei din orice punct privim aceasta tara. Mie rusine de ceea ce scriu acuma dar sunt din pacate faptele reale adunate timp de peste 30 de ani. Sa nu se poata face autostrada in tara pentru ca dupa fiecare schimbare de guvern trebuie sa construiasca baronii afiliati puterii. S se faca 10-20 km de autostrada pe an. Asta numai romanii reusesc si pe urma se mira de ce sunt asa de bine vazuti oriunde sunt primiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *