BMW, GM, Volvo și Daimler renunță la prezența efectivă la CES 2022

tehnologie, inovatie Sursa foto: Pixabay

Producătorii de automobile, furnizorii și giganții tehnologici continuă să se retragă sau își limitează participarea la Las Vegas, la CES 2022, pe măsură ce cazurile de COVID-19 cresc și stabilesc recorduri în SUA. Multe dintre prezentările promise la evenimentul dedicat tehnologiei vor avea loc acum online, scrie Automotive News Europe.

BMW a declarat că mută toate activitățile media planificate într-un program complet digital transmis în direct din Germania, în timp ce Daimler a anunțat că a decis să anuleze participarea la fața locului a Mercedes-Benz după consultări intensive.

General Motors, Waymo și alte companii au anulat anterior planurile CES din cauza preocupărilor legate de COVID-19.

CEO-ul GM, Mary Barra, era programat să țină un discurs principal la conferința anuală de pe 5 ianuarie, în timpul căreia compania ar fi prezentat pentru prima dată o camionetă Silverado electrică. Barra va ține în continuare discursul și prezentarea online, a spus un purtător de cuvânt.

Alte companii care vor anula planurile de prezență țn Las Vegas includ Volvo, Panasonic, Robert Bosch, ZF, BMW, Mercedes, Magna International, Mobileye, Velodyne Lidar și Veoneer.

Companii de tehnologie precum Twitter, T-Mobile, Intel, Amazon și Meta (Facebook) au declarat că nu vor participa din cauza problemelor legate de criza din sănătate.

Waymo, compania de conducere autonomă afiliată Google, a declarat mai devreme că nu va mai participa, invocând îngrijorări tot mai mari cu privire la varianta omicron a virusului. Compania plănuia să-și expună pentru prima dată noul camion Freightliner Cascadia Clasa 8.

Săptămâna trecută, înainte de anunțul Waymo, oficialii de la Consumer Technology Association, care deține și operează CES, au declarat că au primit 42 de anulări de expozanți de vinerea trecută, în timp ce au adăugat 62 de noi expozanți planificați în același interval de timp.

Într-o declarație scrisă, organizația a declarat că evenimentul continuă „să arate un impuls puternic” și că „CES 2022 va merge mai departe pe măsură ce vor fi expuse inovații importante pentru sănătatea și siguranța mondială, mobilitate și rezolvarea problemelor”.

Joi, Consumer Technology Association a declarat că peste 2.200 de expozanți s-au angajat încă să vină până pe 29 decembrie. Gary Shapiro, CEO-ul grupului, a declarat săptămâna trecută că anularea expoziției ar dăuna companiilor mai mici și antreprenorilor care se bazează pe eveniment. idei de pitch.

Conferința impune, de asemenea, măsuri de precauție pentru sănătate, cum ar fi obligația de vaccinare, purtarea măștii și utilizarea testelor COVID-19.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *