BMW va folosi jante din aluminiu produse în mod sustenabil începând din 2024

Redacția apr. 25, 2022 0 comentarii
bmw-ix-m60

Constructorul auto german BMW va folosi jante din aluminiu produse în mod sustenabil începând din  2024, ceea ce va duce la economii anuale de CO2 de până la 500.000 de tone, informează compania într-un comunicat de presă, transmite Agerpres.

Astfel, noile tipuri de jante vor fi realizate din aluminiu turnat, produs cu 100% energie verde, pentru mărcile BMW şi Mini.

BMW Group foloseşte, deja, din 2020, exclusiv energie verde în toate fabricile sale, iar prin măsuri de compensare a asigurat o producţie neutră în ceea ce priveşte emisiile CO2 în toate punctele de producţie.

Până în prezent, jantele au reprezentat aproximativ 5% dintre emisiile de CO2 generate de către furnizori.

“Prin audituri independente, BMW Group poate asigura utilizarea conştientă şi durabilă a aluminiului de către producătorii săi contractaţi, economisind anual până la 500.000 de tone de CO2. Aluminiul are proprietăţi bune de reciclare, ceea ce face mai uşoară topirea jantelor vechi ca parte a economiei circulare. Acest lucru elimină necesitatea electrolizei, operaţiune mare consumatoare de energie, pentru a produce materia primă primară. În acelaşi timp, materia primă secundară trebuie să îndeplinească şi cerinţele premium ale BMW Group pentru calitate, design, siguranţă şi proprietăţi mecanice”, se arată în comunicat.

Potrivit producătorului auto german, modelul Mini va deveni un pionier în acest domeniu în 2023, când va începe să folosească jante turnate din aliaj uşor, fabricate din aluminiu secundar (reciclat) în proporţie de 70%, la noua generaţie Mini Countryman. În acest context, emisiile de CO2 se vor reduce cu până la 80%, în comparaţie cu procesele de producţie convenţionale.

“Energia verde este una dintre cele mai mari pârghii pentru reducerea emisiilor de CO2 din lanţul nostru de aprovizionare. Am semnat deja peste 400 de contracte cu furnizorii noştri, inclusiv furnizori de jante şi aluminiu, care le cer să utilizeze energie verde”, a declarat Joachim Post, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Achiziţii şi Reţeaua de Furnizori.

“Trecerea la energie 100% verde pentru producţia de jante din aluminiu turnat este un alt pas către reducerea emisiilor de CO2 în reţeaua de furnizori BMW Group. Obiectivul este ca până în 2030 să se reducă emisiile de pe întreg lanţul de aprovizionare cu 20% faţă de nivelurile din 2019“, notează sursa citată.

Din 2021, grupul auto german a procurat aluminiu din Emiratele Arabe Unite, produs exclusiv cu energie electrică obţinută din energia solară.

Sursa foto: electrive.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *