Boeing a descoperit un nou defect la aeronavele 787 Dreamliner

Boeing 787 Dreamliner pixabay.com

Boeing a anunţat că unele componente din titan ale aeronavei 787 Dreamliner au fost fabricate incorect în ultimii trei ani, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de probleme care afectează acest avion de dimensiuni mari, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

Problema de calitate nu afectează siguranţa imediată a zborurilor, potrivit companiei, care a adăugat că a informat Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA). Boeing lucrează pentru a afla câte avioane conţin componenta defectă.

Boeing a anunţat că piesele respective au fost livrate de compania Leonardo, care le-a cumpărat de la Manufacturing Processes Specification (MPS) din Italia.

MPS nu mai este furnizor al Leonardo. Acţiunile companiei italiene Leonardo au încheiat tranzacţiile de joi în scădere cu 7%. Titlurile Boeing au scăzut cu 2%.

Leonardo a afirmat într-un comunicat că problemele aparţin companiei MPS.

”MPS este investigată de procuratură, iar Leonardo este parte vătămată şi nu va suporta orive eventuale costuri legate de această problemă”, a explicat Leonardo.

Procurorii italieni nu au putut fi contactaţi, joi seara, pentru comentarii.

MPS nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. MPS este listată în Italia.

Componentele defecte includ elemente structurale ale podelei într-una din secţiunile fuzelajului, precum şi alte elemente din alte ansambluri, precum console şi distanţiere.

Avioanele care nu au fost livrate vor fi refăcute, iar avioanele care transportă deja pasageri vor trece printr-un proces de verificare.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *