Bogdan Vlad, Genezio: Echipa este esențială atunci când faci un startup și este principala problemă pe care trebui sa o rezolvi pentru a avea succes

bogdan vlad

Echipa este esențială atunci când faci un startup și cred că este principala problemă pe care trebui sa o rezolvi pentru a avea succes. Problema devine și mai mare atunci când faci startup-uri de deep tech sau tech tool pentru că pe de-o parte ai nevoie de ingineri foarte buni, dar trebuie să ai aibă și alte seturi de abilități, a declarat Bogdan Vlad, Chief Technology Officer Genezio, într-o conferință de presă.

„Trebuie să iei ingineri foarte buni, dar în același timp trebuie să aibă și alte seturi de abilități că știm cu toții într-un start toată lumea face de toate. Ai o echipă mică care trebuie să acopere mai multe domenii și atunci trebuie să ai ingineri foarte buni care știu să programeze. În același timp trebuie să aibă și abilități de promovare al produsului”, spune Bogdan Vlad.

În ceea ce privește angajările și găsirea oamenilor potriviți, acesta spune că este o îmbunătățire deoarece există foarte multe exemple de succes și modele în piață de urmat, iar programatorii sunt atrași. „Oamenii au văzut că se poate să faci start-upuri de succes în România și vor și ei să încerce”.

Startup-ul Genezio, lansat în 2023, a ridicat o investiție pre-seed de 2 milioane dolari de la GapMinder Fund II pentru a crea instrumente care să ajute dezvoltatorii să automatizeze crearea de aplicații. Genezio reunește o parte din fosta echipă de conducere de la VectorWatch și Fitbit: antreprenorul în serie Andrei Pitis în calitate de CEO, Bogdan Ripa – fost manager UiPath – în calitate de Chief Product Officer și Bogdan Vlad în calitate de Chief Technology Officer, cărora li s-a alăturat Paula Cionca în calitate de Chief Marketing Officer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *