Bosch anunță că estimează vânzări de aproximativ 5 miliarde euro în tehnologia hidrogenului

Redacția iul. 13, 2023 0 comentarii
bosch logo sediu

Bosch anunță că va investi 2,5 miliarde euro până în 2026 pentru dezvoltarea competențelor în industria hidrogenului, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Compania operează de-a lungul întregului lanț valoric al hidrogenului, dezvoltând tehnologie pentru producerea și utilizarea acestuia. Până în 2030, Bosch intenționează să genereze vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro cu tehnologia pe bază de hidrogen.

Compania spune că Nikola Corporation, cu sediul în Statele Unite, va fi client pilot folosind camionul său electric cu celule de combustie clasa 8, care este programat să intre pe piața nord-americană în al treilea trimestru al anului 2023.

„Aici, la fabrica din Stuttgart-Feuerbach, a cărei istorie este mai veche decât a oricărei alte fabrici Bosch, viitorul hidrogenului este pe cale să înceapă”, a declarat dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, cu ocazia Bosch Tech Day 2023. „Bosch deține cunoștințe în materie de hidrogen și se dezvoltă prin hidrogen.”

Compania operează de-a lungul întregului lanț valoric al hidrogenului, dezvoltând tehnologie pentru producerea și utilizarea acestuia. Până în 2030, Bosch intenționează să genereze vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro cu tehnologia pe bază de hidrogen.

De asemenea, în soluțiile sale pentru economia hidrogenului, Bosch spune că se bazează pe o rețea globală de producție și pe competența locațiilor sale din Germania. De exemplu, fabrica Bosch din Bamberg, Germania, va furniza pachetele de celule de combustie pentru fabrica din Feuerbach. Iar unele componente importante ale sistemului, cum ar fi compresorul electric de aer și suflanta de recirculare provin de la fabrica Bosch din Homburg, Germania.

„Bosch este una dintre puținele companii capabile să producă în masă tehnologie atât de complexă precum pachetele de celule de combustie. Nu numai că avem expertiza necesară în sisteme, ci avem și capacitatea de a extinde rapid noile dezvoltări pentru producția în masă”, a spus Markus Heyn, membru al consiliului de administrație Bosch și președinte al Bosch Mobility.

Foto: Andreistanescu / Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *