BREAKING Banca Transilvania este în discuții avansate pentru a cumpăra OTP Bank România. Tranzacția ar putea avea loc până la sfârșitul anului

Banca Transilvania OTP Bank

Banca Transilvania se află în discuții avansate pentru a cumpăra unitatea din România a băncii maghiare OTP Bank Nyrt, scrie Bloomberg. Cea mai mare bancă românească după active a depășit oferta rivalului austriac Raiffeisen Bank International AG, potrivit unor persoane familiare cu discuțiile, scrie publicația.

Banca Transilvania, cel mai mare creditor din România, și OTP din Ungaria își propun să încheie negocierile până la sfârșitul anului, au declarat persoanele, care au cerut să nu fie identificate deoarece informațiile sunt confidențiale. Nu a fost luată nicio decizie, iar discuțiile ar putea să se destrame în continuare, au spus acestea.

Purtătorii de cuvânt ai OTP și Raiffeisen au refuzat să comenteze. Banca Transilvania nu a răspuns imediat la apelurile telefonice și la e-mailurile prin care se solicitau comentarii.

BT a declarat în octombrie că continuă să fie „interesată de achiziția unor obiective”, fără a confirma oferta sa pentru brațul românesc al OTP.

România a cunoscut recent o serie de tranzacții bancare, deoarece creditorii occidentali încearcă să se extindă în regiune și să profite de perspectivele de creștere economică mai mari din Europa de Est.

UniCredit SpA a convenit în octombrie să cumpere unitatea românească a Alpha Bank, împreună cu o participație la creditorul grec, în timp ce Intesa Sanpaolo SpA a anunțat cumpărarea First Bank din România de la proprietarul său cu capital privat.

Unitatea românească a OTP ar putea fi evaluată la aproximativ 400 de milioane de euro (431 de milioane de dolari), potrivit analistului de capital Concorde Hai Thanh Le Phuong.

O tranzacție ar ajuta Banca Transilvania, un creditor fondat de antreprenori locali și susținut de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, să își consolideze rolul de lider de piață în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *