UPDATE. BMW anunță prima investiție majoră în România. Compania germană va deschide un centru de dezvoltare de soluții software la Cluj-Napoca, printr-un parteneriat cu NTT DATA

BMW Sursă foto: Unsplash

Compania germană BMW Group anunță marți dimineață că va deschide în Cluj-Napoca un centru de dezvoltare de soluții software, printr-un parteneriat cu NTT DATA, una din cele mai mari companii de servicii IT din lume, unde va angaja 250 de dezvoltatori software până la finalul a anului. Aceasta este prima investiție majoră a BMW în România, iar până în prezent nu există niciun plan public pentru o investiție în producție. Compania nu precizează însă suma la care se va ridica investiția în centrul de dezvoltare software.

BMW Group și NTT DATA România au semnat un acord pentru înființarea unui Joint Venture (JV) în România.

UPDATE. Conform informațiilor Economedia, lansarea acestui joint-venture, care este supusă încă procedurilor de aprobare din partea Consiliului Concurenței, presupune crearea unei entități noi (o firmă nouă), având ca asociați ambii parteneri.
Având în vedere că se pregătește operaționalizarea unei noi entități, cel mai probabil centrul pregătit de BMW-NTT va funcționa independent, într-un spațiu nou, diferit de cel al NTT Data, companie care are deja birourile la Cluj. Un aspect important de precizat este că procesul de recrutare a început deja. Merită menționat, de asemenea, că singurul proiect asemănător pe care îl are BMW în acest moment funcționează în Portugalia, unde, în 2018, BMW Group și CRITICAL Software formau o societate mixtă: Critical TechWorks în Portugalia. Critical TechWorks este creat exclusiv pentru sprijinirea BMW în dezvoltarea de software pentru viitoarele sale mașini de condus și pentru ecosistemul IT.

Știre inițială

BMW Group și NTT DATA România au semnat un acord pentru înființarea unui Joint Venture (JV) în România.

„Noua locație din România este menită să susțină IT-ul BMW Group în Europa și să impulsioneze proiectele IT și inovațiile pentru producție, dezvoltare, resurse umane, vânzări și BMW Financial Services”, arată compania.

„Cu NTT DATA, ne bazăm pe un alt partener puternic, care are o rețea excelentă într-o regiune tehnologică plină de viață și care ne permite să ne dezvoltăm rapid și în mod specific competențe software suplimentare. În colaborare cu companii precum NTT DATA putem stabili hub-uri IT puternice și, astfel, să dăm un răspuns la deficitul de experți IT”, spune Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT.

„Suntem mândri să anunțăm planurile noastre de a deschide un nou centru de dezvoltare de soluții software la Cluj-Napoca împreună cu BMW Group. Această colaborare își propune să ajute constructorul auto să conducă transformarea digitală”, spune Maria Metz, CEO la NTT DATA România.

JV-ul urmează să fie înființat în Cluj-Napoca, în România. BMW susține că orașul universitar oferă un ecosistem puternic pentru inovare, cu un antreprenoriat solid, startup-uri și un număr mare de talente pe scena tehnologică. Acest lucru creează un potențial ridicat pentru creșterea pe termen lung a JV. Se preconizează că JV va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software la sfârșitul anului 2024 și intenționează să crească până la un număr de patru cifre de angajați până în 2027.

BMW Group și NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului de asociere în participațiune marchează următorul pas important în acest parteneriat.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. Până când nu văd o mașină dintr-astea cu elice pe capotă ieșind pe porțile fabricii de autovehicule din România nu cred ca investiția este majoră.

  2. Pe un alt site am citit ca va fi un centru de servicii. Soft-ul core Bmw nu cred ca va fi facut de Ntt Data. Stiu si eu 2-3 centre de astea din Rom, 80% din angajati lucreaza in call centere, majoritatea sunt niste studenti care vb f bine engleza, germana, iar salariul e sub cel din industria auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *