BREAKING Ciolacu vorbește de plecarea bugetarilor nemulțumiți de salariile de ”1000 și ceva de euro”: Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite salariile celor care merită

bani, lei, finante, bancnote Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că guvernul poate găsi ”soluții pentru structuri de personal mai suple” în cazul angajaților de la guvern și parlament care protestează nemulțumiți de creșterea salarială de 10% propusă de Ministerul Muncii.

”Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală( …) Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună. Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, a spus Ciolacu în debutul ședinței de guvern.

El a cerut ministerelor să termine până la 30 iunie reorganizarea internă ”ca să reducem numărul bugetarilor”.

Reamintim că angajații de la Secretariatul General al Guvernului și din aparatul de lucru al premierului protestează de peste o săptămână și cer creșteri de salarii. Ei denunță ”inechitățile” față de alte categorii de bugetari.

Marți, Ministerul Muncii a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care acordă o creștere salarială de 10% unor categorii de bugetari care au reclamat inechități față de alți salariați la stat.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Are dreptate interlopul nemoldovean Ciolacu. In Romania, nimeni nu primeste ,,parandarat” mai mare decat bandele speciale de crima organizata inscaunate de clanurile infractionale PSD-PNL-UDMR in justitie, politie, armata, servicii obscure, CCR, etc, care distrug dosare si probele, musamalizeaza talhariile, crimele si actele teroriste de distrugere comise asupra populatiei discriminate si asigura imunitatea mafiei statale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *