Euroins anunță că dă în judecată ASF

Euroins Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Compania de asigurări Euroins Insurance contestă în justiție decizia ASF de a-i retrage autorizația de funcționare, prin depunerea unei cereri la Curtea de Apel București, anunță compania într-un comunicat.

Demersul vine după ce ASF a anunțat în data de 17 martie 2023 că retrage licența de asigurare a Euroins România și numește un administrator interimar, cu intenția declarată de a deschide procedura de faliment împotriva companiei.

„Euroins Insurance Group își exprimă deplina încredere că sistemul juridic din România va face dreptate și va evidenția adevărul și are încredere că autoritățile mai sus menționate vor răspunde la propunerile transmise”, arată un comunicat al companiei.

Compania bulgară precizează că acțiunea în justiție a fost doar „unul dintre demersurile întreprinse de acționarii Euroins România pentru a revoca decizia ASF”.

„În plus, Eurohold și BERD, acționari ai EIG, au înaintat deja Guvernului, Parlamentului, ASF și FGA o propunere concretă pentru a rezolva criza de pe piața RCA, declanșată de închiderea uneia dintre companiile-cheie și care afectează 2,7 milioane de asigurați RCA. Propunerea urmărește să evite ca FGA să cheltuie banii statului român și ai contribuabililor pentru plata daunelor RCA”, se mai arată în comunicat.

„Propunerea prevede transferul portofoliului Euroins România către EIG Re, printr-un acord de transfer prin care EIG Re se angajează să acopere daunele actuale și viitoare și specifică faptul că Euroins AD, filiala bulgară a grupului și una dintre cele mai mari divizii din holding, va opera inițial în România sub regimul Freedom of Services (FoS), deservind clienții români. Acționarii se angajează să asigure aportul de capital necesar pentru executarea propunerii”, precizează Euroins Insurance Group.

Compania bulgară susține că decizia ASF „a afectat o companie deținută și susținută de un grup financiar puternic, BERD, și cu o poziție financiară solidă, cu toate taxele datorate plătite la timp”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. ASF-ul acest clan mafiot politizat dacă știa de aproximativ 2 ani despre insolvența EUROins, trebuia să acționeze atunci – astfel, acuma este complice la “scurgerea de fonduri” către terți…
    Calea logică de atac împotriva “deciziei” politrucilor de la asf, este acționarea în judecată – tare sunt curios cum va rezolva “justiția” română aservită, acest conflict !

    • Sunt complici de multi Ani, nu doar de doi Ani si Euroins le dadea spaga ca sa nu zica nimik. Acum se pare ca dau spaga la usr ca sa ii sustina. ASF, psd, Euroins si usr aceeasi mizerie.

  2. Să plătească ASF-ul și membrii lui toate daunele și dosarele înregistrate la EUROINS!!! Dorm, de ani de zile, bine mersi, pe banii noștri și pe nervii noștri !!! Al 13-lea salariu, bonificații, salarii de MII DE EURO!!! Pentru ce??? Ca să șifonier banii asiguraților???

    • Ce este asa ciudat? Euroins a dat spaga la psd si acum s-au certat. De parca voi la Antene nu ati dat niciodata spaga la psd. 😅😅😅

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *