BREAKING Noi cheltuieli cu salariile militarilor: guvernul Ciucă discută un proiect de lege privind statutul militarilor, care ar aduce cheltuieli suplimentare de 2,7 miliarde de lei până în 2026

Nicolae Ciucă militar Foto: Presamil.ro

Peste 2,7 miliarde de lei în următorii 5 ani este impactul bugetar al unui proiect de lege privind statutul militarilor care va fi discutat în ședința de guvern de miercuri, potrivit agendei executivului.

Impactul bugetar este produs de cheltuielile cu salariile, potrivit notei de fundamentare care însoțește proiectul de lege. Impactul bugetar arată o creștere constantă a cheltuielilor salariale ale militarilor începând din 2023 (346 milioane de lei) și până în 2026 (848 milioane de lei).

Proiectul reglementează următoarele aspecte:

– definirea cadrelor militare şi clasificarea lor pe corpuri profesionale şi grade militare;
– îndatoririle şi drepturile cadrelor militare;
– interzicerea şi restrângerea exercitării unor drepturi şi libertăţi;
– dezvoltarea carierei militare: acordarea gradelor şi înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în activitate, stagiile minime în grad, trecerea dintr-o armă/serviciu ori specialitate militară în alta/altul, evaluarea și perfecţionarea profesională a cadrelor militare, scoaterea din evidenţa militară, degradarea militară;
– dispoziţii specifice stării de alertă, de urgenţă, de asediu, de mobilizare și pe timp de război;
– dispoziţii specifice cadrelor militare în rezervă sau în retragere.

În curs de actualizare

Foto: Presamil.ro

Comentarii

  1. Incep sa mi doresc sa ne atace rusii, poate mai scapam de capusele astea

    90% fin speciali cu munca de birou si trag cu arma la fel de bine ca mine…

    • @Meee
      n-au cu ce trage.niste paznici de fiare vechi.paji care aduc tigari pentru mercenarii de aici,majiordoni,chelneri,ospatari.
      azi au venit 188 canadieni cu 6 f18.e zero aviatia romaneasca.forte navale inexistente.forte terestre idem.
      Acum.Daca Vrei La Un Nivel Un Pic Mai Inalt.
      daca ii dai puterea lui daea asta va face romania eminamente agrara
      daca in faci presedinte pe umbrarescu in 10 ani vor fi numai sosele
      si tot asa…

  2. Hai sa nu ne mai mintim unii pe altii. Militarii si magistratii fac afaceri si politica mai liber decat omul de rand. Generalul Gabriel Oprea, Judecatorul CCR Grebla, etc. Prin firmele de stat i nu numai opereaza firme de fosti militari.

  3. “armata” romana (pensionati sau inca nu) sint o adunatura de hoti si mafioti.
    Practic, Romania se afla sub OCUPATIA propriei armate de banditi. De aia au pensii “ocupationale” pentru ca au ocupat tara asta de care isi bat joc.

    • Romania se afla sub ocupatia propriului popor majoritar de hoti, talhari si mafioti. Aveau dreptate comunistii cand spunea ca democratia nu merge, a fost probata, e mafie si terorism la romani. Nu-i credea nimeni cand spuneau ce cancer va dezvolta aceasta natie spurcata. Rusii nu-l rasturnau si executau pentru binele Romaniei.

  4. Da, băgați în table,rable și rachete,in timp ce militarii sunt cu vrs din 2000(,197), plătiți cu salariul de baza mai mic că al necalificatului,cu sporuri tăiate,cu p ei baie tăiată, fără compensatorii,în timp ce politicianul ia 6salatlrij și pensii de la stat! să lupte politicianul,magistratul,doctorul,că eu, plătit la 2009,nu am război la ușă în 2009,NU???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *