BREAKING România încheie un contract de apărare aeriană de 328 milioane de euro cu Rheinmetall

Rheinmetall sistem aparare aeriana Romania

România a semnat un contract de 328 milioane de euro cu Rheinmetall AG pentru revizuirea sistemelor de artilerie de apărare aeriană ale țării, a anunțat vineri producătorul german de armament, într-un comunicat de presă.

Ca parte a acordului, Rheinmetall va livra patru sisteme, precum și instruire, piese de schimb și alte servicii. Două sisteme urmează să fie livrate în următorii doi ani, iar alte două în termen de trei ani.

Aceasta marchează prima comandă majoră a Rheinmetall din România, a precizat compania într-un comunicat de presă.

„Această primă comandă substanțială din partea guvernului român ne extinde amprenta în Europa Centrală. De asemenea, subliniază rolul Rheinmetall ca furnizor principal de sisteme de apărare aeriană la sol. În plus, comanda va consolida capacitățile defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei, ceea ce ne bucură foarte mult”, declară Armin Papperger, președintele consiliului executiv al Rheinmetall AG. La Satu Mare, în România, aproape de granițele țării cu Ucraina și Ungaria, Rheinmetall operează deja de câteva luni un centru de service, unde asigură întreținerea și service-ul vehiculelor militare.

Fiecare dintre sistemele comandate include un sistem de control al focului numit Oerlikon Skymaster TLCN, un radar de urmărire numit X-Band Tactical Acquisition Radar 3D (X-TAR3D), șase tunuri de 35 mm numite GDF009 TREO Oerlikon Twin Guns și două camioane pentru a transporta sistemul de control al focului și radarul de urmărire.

Rheinmetall a declarat în aprilie că construiește un centru de întreținere și logistică militară în Satu Mare, România, pentru a întreține armele folosite pentru războiul din Ucraina.

Comentarii

  1. Interesant cat de ușor și cât de mulți bani se găsesc pentru importul de armament! Pentru altele nu mai sunt bani, dar pentru înarmare … să curgă miliardeleeee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *