BREAKING Surse: Guvernul vrea să închidă 11 jaloane din PNRR, miercuri și joi. Rămân două jaloane, printre care și cloud-ul guvernamental

Dania Marcu mart. 30, 2022 0 comentarii
bani euro salariu pexels

Guvernul susține că va închide miercuri și joi încă 11 jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe lângă cele 11 închise până în prezent, și mai rămân de clarificat două jaloane, printre care și cloud-ul guvernamental, înconjurat în prezent de controverse, potrivit surselor Economedia.

Până în prezent, Guvernul susține că a atins deja 11 jaloane din cele 24 de obiective din PNRR planificate pentru primul trimestru din 2022. Încă cinci jaloane vor fi închise în ședința de Guvern de miercuri, care va avea loc la ora 11.00, iar alte șase vor fi închise joi, potrivit surselor Economedia.

Mai rămân de atins două jaloane la Ministerul Cercetării, unul dintre acestea fiind cloud-ul guvernamental, potrivit surselor Economedia. Reamintim că numeroși specialiști din industria IT au criticat proiectul de ordonanță care operaționalizează cloud-ul guvernamental, spunând că va avea un impact negativ asupra reformei administrației publice și va conduce la un viitor blocaj al transformării digitale în România, fiind totodată un abuz de fonduri publice care va fi utilizat într-o manieră netransparentă. Detalii AICI, AICI și AICI. Cloud-ul guvernamental va fi finanțat bani europeni, respectiv 500 de milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Anunțul Guvernului vine în contextul în care o nouă tranșă de 24 obiective sunt planificate a fi încheiate în primul trimestru din 2022 care se încheie mâine, 31 martie, și în contextul în care la București este prezentă o delegație a Comisiei Europene privind PNRR-ul, conform surselor Economedia.

La Guvern va avea loc, miercuri, și o întâlnire între premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu, înainte de ședința Executivului, pentru a discuta noul pachet de măsuri de sprijin.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *