British Airways a anulat zeci de zboruri pe Heathrow după o problemă la sistemul IT

Redacția mai 26, 2023 0 comentarii
avion british airways

A fost o a doua zi de haos pentru mii de călători pe aeroportul Heathrow din Londra, după ce British Airways a anulat cel puțin alte 42 de zboruri din cauza unei defecțiuni IT, scrie BBC.

British Airways a precizat că anulările continuă să aibă loc din cauza “efectului secundar al unei probleme tehnice” care a dus la faptul că personalul se află în locația greșită.

Aproximativ 16.000 de pasageri au fost afectați de aceste anulări.

Totul are loc în cea mai aglomerată zi pentru călătoriile aeriene din Marea Britanie din 2019. Cele mai multe dintre zborurile afectate pleacă de la sau sosesc la Heathrow.

Dar au existat, de asemenea, întârzieri și la alte zboruri, în timp ce unii pasageri nu au putut să se înregistreze online.

Joi, British Airways și-a cerut scuze pentru anularea a zeci de zboruri la Heathrow. Compania aeriană a precizat că acest lucru a fost legat de “probleme tehnice” care au cauzat dificultăți la check-inul online, întârziind zborurile.

“În timp ce marea majoritate a zborurilor noastre continuă să opereze astăzi, am anulat unele dintre zborurile noastre pe distanțe scurte de pe Heathrow din cauza efectului de antrenare a unei probleme tehnice cu care ne-am confruntat ieri”, a precizat vineri Britihs într-o declarație.

Celor afectați li s-a oferit opțiunea de a rezerva un zbor alternativ sau de a solicita o rambursare, a adăugat compania.

Corespondentul de călătorii al The Independent, Simon Calder, a calculat că cel puțin 156 de zboruri, în principal interne și europene, au fost anulate.

Potrivit firmei de date Cirium, 83 de zboruri BA, adică aproximativ 8% din serviciile sale planificate pentru vineri, au fost anulate până la ora 08:00 BST. Cirium a precizat că BA a anulat joi 92 de zboruri, din 860 care erau programate.

Un purtător de cuvânt al BA a declarat pentru BBC că doar un număr foarte mic de plecări de pe Heathrow au fost de fapt afectate.

Cirium a precizat că vineri se așteaptă cele mai multe plecări de pe aeroporturile din Marea Britanie de dinainte de pandemia Covid, fiind planificate peste 3.000 de zboruri.

Acest lucru se datorează în parte familiilor care pleacă în vacanță pentru vacanța de jumătate de trimestru.

Problemele au început în momentul în care agenții de securitate de la aeroportul Heathrow, aparținând sindicatului Unite, au început o grevă de trei zile din cauza salariilor. Aeroportul a declarat că operațiunile nu vor fi afectate.

BA a fost afectată de alte probleme IT în ultimii ani, inclusiv o defecțiune majoră în 2017, care a blocat 75.000 de pasageri în timpul unui weekend prelungit.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *