București: Solaris (Polonia) a depus singura ofertă la licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze noi / Parcul de troleibuze STB are o vechime medie de 18 ani

troleibuz

Producătorul polonez Solaris a depus singura ofertă la licitația Primăriei București pentru achiziția a 100 de troleibuze noi, contract de aproximativ 270 de milioane lei, fonduri europene nerambursabile, a anunțat joi primarul general Nicușor Dan. Primăria Capitalei a lansat pe 12 august licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze noi cu o lungime de 12 metri și autonomie de minimum 20 de kilometri, iar în urma contestațiilor Solaris și Skoda admise la CNSC a modificat valoarea contractului și termenele de livrare (detalii aici). Capitala mai are doar 227 de troleibuze cu o vechime medie de 18 ani.

PMB verifică oferta Solaris și, dacă este conformă va semna contractul. Termenul de livrare este extins până la 24 de luni. „A fost finalizată etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a unui număr de 100 de troleibuze, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea acestora. Un singur ofertant s-a înscris la această procedură: SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o.

Urmează etapa de evaluare a ofertei, astfel încât să putem stabili dacă ofertantul va fi desemnat câștigător.

Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 273.109.244 lei fără TVA. Fondurile sunt asigurate prin finanțare nerambursabilă de la Fondul de Mediu, din veniturile obținute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.

Garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă. Aceste troleibuze vor fi achiziționate suplimentar față de cele 22 de troleibuze finanțate prin PNRR”, a transmis Nicușor Dan.

Este a doua licitație a Primăriei pentru troleibuze noi după ce în administrația Firea, PMB desemnase un câștigător din Turcia care prezentase o licență pentru un autobuz electric.

Sursa foto: Facebook / STB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *