Budăi: Continuăm eforturile pentru ajustarea PNRR şi eliminarea prevederilor conform cărora toate pensiile din România să se încadreze în 9,4% din PIB

bani, lei, finante, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă, marţi, că se pot cheltui primii bani din PNRR, dar în acelaşi timp continuă eforturile de pentru ajustarea PNRR şi eliminarea prevederilor conform cărora toate pensiile din România să se încadreze în 9,4% din PIB, măsură prevăzută a fi aplicată până în anul 2070, scrie News.ro.

„Acum putem cheltui primii bani din PNRR! Am semnat Acordul de Finanţare cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), document necesar angajării cheltuielilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, transmite Marius Budăi.

Acesta a precizat că Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) a încheiat deja contracte de consultanţă cu Banca Mondială, care vizează patru reforme prevăzute ca jaloane şi ţinte în PNRR, în valoare de 5,8 milioane de euro.

„Începând de astăzi, se pot trage bani din PNRR. Economisim 2,5 milioane de euro, bani care rămân la dispoziţia României. În paralel, continuăm eforturile la nivel european pentru ajustarea PNRR şi eliminarea prevederilor conform cărora toate pensiile din România, inclusiv indemnizaţiile, cele de serviciu şi militare de stat să se încadreze în 9,4% din PIB, măsură prevăzută a fi aplicată până în anul 2070”, a mai scris Budăi.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, după semnarea acordurilor de finanţare între Ministerul Inverstiţiilor, cu alte şase ministere, că în acest moment a fost iniţiată activitatea prin care ministerele coordonatoare de reforme şi investiţii vor putea depune proiecte şi vor putea accesa banii alocaţi României prin PNRR.

Şeful Executivului a mai afirmat că în acest moment, în bugetul Ministerului Investiţiilor există 110 miliarde de lei, din care 10 miliarde reprezintă credite bugetare, şi aproximativ 100 de miliarde, credite de angajament.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Cand anulati cumulul pensie cu salariul la cei 400.000 de bugetari?
  Dar de pensiile speciale ai uitat?
  Demagogia s-a varsat la Minister!

  • De fapt nu sunteti capabili sa faceti o lege a pensiilor!
   Cu superspecialistii din Minister!
   Platesti incompetenta voastra cu prestatia Bancii Mondiale?
   Sa va faca BM o lege pe bani imprumutati?
   Care trebuiesc returnati de generatia viitoare!
   Pariez ca iese o lege fâs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *