Bugetul primei etape a programului Rabla pentru Electrocasnice, epuizat în prima zi

Rabla pentru electrocasnice

 

Bugetul etapei 1 a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore de la start, au anunțat reprezentanții Ministerului Mediului.

Au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice. În total, Etapa 1 a beneficiat de un buget de 30 milioane lei. Peste 33.000 de vouchere au fost emise chiar din prima oră a programului Rabla pentru Electrocasnice (21 mai), ceea ce înseamnă că jumătate din bugetul alocat acestei etape a fost rezervat rapid.  Voucherele rezervate vor fi validate în cursul săptămânii viitoare, a mai anunțat ministerul. Acestea vor putea fi utilizate la comercianții participanți numai după validare. Lista lor poate fi consultată AICI

Etapa 2 vizează achiziția de televizoare, laptopuri și tablete, începe pe 4 iunie, ora 10:00 și se va desfășura în aceleași condiții. Etapa 3 se referă la voucherele aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 01 iulie). Numărul de vouchere disponibile este de circa 200.000, Rabla pentru Electrocasnice 2021 având un buget de 75 de milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Sursa foto: AFM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *