Bulgaria încă nu a primit un răspuns din partea Comisiei Europene referitor la renegocierea Planului de Redresare şi Rezilienţă

Redacția ian. 30, 2023 0 comentarii
500 de euro, bani, bancnota, valuta, money, spalare de bani, infractiune, furt, evaziune fiscala

Viceprim-ministrul bulgar pentru gestionarea fondurilor europene, Atanas Pekanov, a declarat că a informat Comisia Europeană despre decizia Parlamentului de la Sofia privind renegocierea Planului de Redresare şi Rezilienţă, scrie Rador, citând Novini.

Potrivit acestuia, următorul pas este pregătirea unei poziţii justificate a Bulgariei cu privire la motivul pentru care angajamentele sunt imposibile în situaţia actuală. O astfel de poziţie va fi elaborată luna viitoare de Ministerul bulgar al Energiei.

„Am explicat poziţia clară a Bulgariei: atât timp cât centralele pe cărbune au rezultate financiare pozitive extrem de mari, utilizate parţial de stat pentru compensaţii, iar sectorul energetic bulgar produce şi energie electrică pentru alte ţări din Peninsula Balcanică, nu suntem în măsură să ne îndeplinim angajamentul în acest moment. Încă nu avem un răspuns oficial, pentru că se caută ce articol din regulament sau ce mecanism ar trebui să folosim pentru o astfel de renegociere. Odată ce vom trimite poziţia noastră oficială cu privire la renegocierea Planului de Redresare şi Rezilienţă, decizia Comisiei Europene va dura cel puţin două luni. Îmi doresc ca aceste negocieri să aibă succes şi să ne apărăm poziţia, dar şi să implementăm toate aceste proiecte în cadrul planului, care sunt cheie pentru Bulgaria, precum şi reformele şi legile care vor debloca potenţialul ţării noastre”, a comentat Pekanov.

Sursa foto: Pixabay/ cosmix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *