Bulgaria vrea să-și modifice Planul de Redresare, pentru colaborare cu Grecia și România

Redacția ian. 12, 2023 0 comentarii
gaze

Modificările din Planul de Redresare au intrat pe ordinea de zi a deputaților și vor fi examinate joi. Atunci, deputații vor examina atât ideea Vâzrajdane/Renașterea pentru schimbarea completă a acestuia, cât și cea a formațiunii GERB pentru corecții parțiale. Scopul este ca Bulgaria să își păstreze centralele pe cărbune și să își mențină pozițiile pe piața energetică. Formațiunea Continuăm Schimbarea a cerut ca programul să includă și un text care obligă autoritățile pentru o poziție a Bulgariei și întâlniri cu România și Grecia legat de impactul războiului din Ucraina asupra securității energetice a regiunii, scrie 24Chasa, potrivit Rador.

Nikola Mincev de la Continuăm Schimbarea a explicat că au vrut ca acesta să fie punctul 2 pentru ziua de vineri – în planul inițial atunci erau programate proiecte de hotărâri de la Vâzrajdane/Renașterea și GERB, dar odată cu actualizarea, punctul a devenit al treilea pentru joi.

“Proiectul de hotărâre de la Vâzrajdane/Renașterea este pentru un plan complet nou, în timp ce al nostru și al GERB este pentru modificări în acest plan. Apropierea de conținut dintre noi și GERB este mai mare decât cu Vâzrajdane/Renașterea. Ideea este o continuare a discuției de săptămâna trecută” a insistat el. Și a adăugat că a fost inovator, odată dicuția începută, să fie introdus un nou act legislativ.

“Vom economisi și timp în plen, va fi o economie de timp în plen dacă le examinăm împreună. Titlurile au diferențe, dar cele trei țări trebuie să prezinte coordonat o poziție comună în fața Comisiei Europene”, a insistat Mincev.

După ce primul vot a obșinut susținere de la doar 90 de deputați, copreședintele formațiunii Continuăm Schimbarea, Kiril Petkov, a anunțat că a vorbit zilele acestea cu ministrul energiei din Grecia, care a acceptat o dicuție la nivel regional pentru a avea o poziție mai puternică în fața Comisiei Europene.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *