Bulgarii preferă să plătească în numerar

Redacția nov. 6, 2022 0 comentarii
leva Bulgaria

Numerarul continuă să fie opţiunea preferată de plată de către bulgari (67%), urmată de plăţile cu cardul (54%), conform unui sondaj internaţional privind atitudinile de plată a consumatorilor, comandat de EVO Payments International, în parteneriat cu Visa, în ţările din Europa Centrală şi de Est, informează agenția BTA, citată de Agerpres.

38% dintre respondenţi au spus că principalul motiv pentru care aleg să plătească cash este absenţa unei opţiuni pentru o tranzacţie digitală la punctul de vânzare sau de servicii.

Doar un sfert dintre respondenţii bulgari la sondaj au plătit ultima lor achiziţie dintr-un magazin cu telefonul mobil, ceasul inteligent sau alt dispozitiv. 34% au plătit în numerar la livrare pentru cea mai recentă achiziţie online.

Magazinele care oferă opţiunea plăţilor digitale sunt percepute pozitiv de către consumatorii bulgari, deoarece 41% dintre respondenţi au afirmat că astfel de magazine sunt moderne, în timp ce 42% le-au descris ca fiind orientate către clienţi. 20% au spus că au fost nevoiţi să plece dintr-un magazin alimentar când au descoperit că nu oferă opţiunea de plată cu cardul. Absenţa unei opţiuni de plată digitală este resimţită cel mai acut în pieţele şi bazarurile în aer liber (42%), în saloanele de coafură şi înfrumuseţare, precum şi în frizerii (45%), în taxiuri (45%), la medic, stomatolog sau kinetoterapeut (35%).

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *