Bursa din Tokyo încheie o săptămână neagră cu un avans puternic / Bursele din China, în creștere

tokyo

Bursa din Tokyo a terminat săptămâna cu o revenire puternică, părând să-și revină rapid după șocul inițial provocat de invadarea Ucrainei, în condițiile în care și Wall Street a închis pe verde ședința de joi, potrivit Le Figaro.

Indicele vedetă s-a apreciat vineri cu 1,95% (+505,68 puncte), dar pentru ansamblul săptămânii marchează o scădere cu 2,4%. Joi, indicele marca cel mai redus nivel la închidere din ultimele 15 luni.

Statele Unite, Uniunea Europeană și aliați precum Japonia au anunțat noi sancțiuni financiare și tehnologice împotriva Moscovei.

Dar Rusia nu a fost exclusă din sistemul bancar internațional Swift iar președintele american Joe Biden a repetat că nu se pune problema de a trimite trupe americane în Ucraina, care nu este membră a NATO.

Investitorii pariază de asemenea că ritmul majorării dobânzilor în Statele Unite și Europa „va fi încetinit” în fața șocului economic pe care conflictul din Ucraina și sancțiunile împotriva Ucrainei riscă să-l provoace, crede Nobuhiko Kuramochi, de la Mizuho Securities, citat de agenția Bloomberg.

Și bursele din China continentală erau în creștere vineri, după căderea de joi.

La Hong Kong, în primele tranzacții, indicele compozit Hang Seng câștiga 6,54 puncte la 22.908,1 puncte. În China continentală, Bursa din Shanghai creștea cu 0,45% la 3.445,34 puncte în timp ce Shenzhen avansa cu 0,85% la 2.301,92 puncte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *