Bursa din Tokyo închide pe roșu, pe fondul temerilor legate de China

bursă. indice bursier. pexels

Bursa din Tokyo a închis pe roșu joi, pentru a doua zi consecutiv, pe fondul îngrijorărilor legate de economia Chinei și al aprecierii yenului în raport cu dolarul, care penalizează exporturile nipone, scrie Le Figaro.

Indicele vedetă Nikkei a pierdut 0,62% la 30.323,34 puncte iar indicele extins Topix a cedat 0,3% la 2.090,16 puncte.

Creșterea exporturilor nipone spre China a încetinit din nou în august, în cifre anualizate (+12,6% ca valoare), marcând cel mai slab avans din februarie. Miercuri, situația din China, cu vânzări cu amănuntul foarte dezamgitoare în august, a stârnit deja preocuparea investitorilor.

În plus, incertitudinile persistente legate de soarta Evergrande, gigantul chinez al imobiliarelor aflat în pragul falimentului, riscă să afecteze încrederea investitorilor „în special dacă problemele se răspândesc pe ansamblul pieței imobiliare chineze”, a avertizat Hajime Sakai, de la Mito Securities din Tokyo, citat de agenția Bloomberg.

Victimă a informațiilor înăspririi regulilor privind cazinourile din Macao și a unui nou declin al acțiunilor IT chineze, Bursa din Hong Kong pierdea 2% în jurul orei 06,40 GMT. Indicii compoziți din Shanghai și Shenzhen erau și ei în scădere puternică spre finalul ședinței.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.