Bursa din Tokyo pierde peste 2%, după căderea piețelor occidentale

bursă. indice bursier. pexels

Bursa din Tokyo evolua în scădere puternică miercuri dimineața, după pierderile severe înregistrate cu o zi în urmă de bursele occidentale, pe fondul unei serii de factori negativi, printre care temerile inflaționiste și avansul randamentului obligațiunilor americane, scrie Le Figaro.

Indicele vedetă Nikkei cădea cu 2,48% la 29.434,18 puncte în jurul orei 8,50, ora României.

Bursele europene au pierdut peste 2% marți, cu excepția Londrei, iar pe Wall Street indicele Nasdaq a scăzut cu peste 2,8%. La Tokyo, „ordinele de vânzare dominau având în vedere că încrederea s-a deteriorat după pierderile grele ale acțiunilor americane”, explică Yoshihiro Ito, într-o notă a Okasan Online Securities.

În discuție, creșterea prețurilor mondiale la energie, un puternic factor de inflație cu efect asupra dobânzilor. Randamentul obligațiunilor americane pe 10 ani a crescut marți la cel mai înalt nivel de la jumătatea lunii iunie, ceea ce penalizează în special acțiunile tehnologice.

În fața acestor probleme mondiale, alegerea noului președinte al partidului puterii în Japonia, care ar urma să desmneze viitorul premier, trece în planul doi.

Moderatul Fumio Kishida, fost ministru al Afacerilor externe, pare favorit, în fața ministrului Reformelor administrative Taro Kono. Acesta din urmă este mai popular în rândul bazei Partidului Liberal Democrat (PLD) și al marelui public, dar mai puțin în rândul aleșilor formațiunii politice, care au principalul cuvânt în cazul unui tur doi.

Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.