Casa Verde Fotovoltaice: Peste 45.000 de dosare au fost depuse la instalatorii validați

Redacția ian. 6, 2022 6 comentarii
casa locuinta panouri solare fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă, joi, că s-au trimis 45.614 dosare pentru Casa Verde Fotovoltaice, până în 4 ianuarie, de către instalatorii validaţi. Aceştia vor fi programaţi pentru încărcarea documentelor.

„Instalatorii validaţi în Programul Casa Verde Fotovoltaice ne-au trimis pe listele depuse până pe 4 ianuarie un număr de 45.614 dosare. În zilele următoare vom programa instalatorii pentru încărcarea documentelor aferente”, a transmis, joi, Administraţia Fondului pentru Mediu.

Decizia programării la depunerea documentelor în aplicaţie a fost luată după ce platforma a cedat la ultima încercare de la lansa programul.

Președintele AFM, Lorand Arpad, a precizat, de asemenea, că bugetul programului va fi suplimentat pentru a fi finanțați toți cei eligibili/aprobați.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, la finalul lunii decembrie, modificarea Ghidului de finanţare a Programului Casa Verde Fotovoltaice, după eşecul sesiunii din 22 decembrie.

A fost introdusă o nouă etapă prin care instalatorii validaţi au posibilitatea să identifice solicitanţii eligibili în baza documentelor pe care aceştia le-au încărcat. De asemenea, va exista un calendar de depunere a documentelor în aplicaţie, pentru a garanta funcţionarea acesteia.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Va rog sa comunicații cînd se vor valida cererile depuse la Romsir Bals pentru instalarea panourilor fotovoltaice pentru anul 2022.Am depus cerere online pe 15 dec2021,la instalatorul Romsir Bals.

    • Buna ziua! Din cate stiu, instalatorii au apucat sa trimita pana acum doar listele centralizatoare. Urmeaza ca sa trimita pe rand in aplicatie copiile documentelor din fiecare dosar. Va urma analiza acestora si ulterior publicarea listelor cu solicitantii acceptati. Calendarul exact nu il stie nimeni, se stiu doar etapele

    • Salut și eu am depus laRomsir, pe 9 decembrie și sunt pe lista de așteptare pentru că nu am prins să întru în ediția asta ca să umplut nr de cereri pe județ

  2. Am incercat cativa instalatori de pe lista, dar am fost refuzat categoric cand am pomenit de program.Toti vor doar cu banii clientului. Exista vreun instalator autorizat care sa ma accepte in Program?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *