Cât a câștigat anul trecut directorul celui mai mare grup bancar german? Remuneraţia șefului Deutsche Bank a fost de 8,9 milioane de euro

deutsche bank Foto: db.com

Remuneraţia directorului general al Deutsche Bank, Christian Sewing, s-a situat la 8,9 milioane de euro (9,49 milioane de dolari) în 2022, în uşoară creştere de la 8,8 milioane de euro în 2021, a anunţat vineri cel mai mare grup bancar german, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Christian Sewing a fost recompensat pentru al treilea an consecutiv de profit şi îndeplinirea obiectivelor de restructurare a băncii. În 2022, Deutsche Bank a înregistrat cel mai profitabil an din 2007, după ani de pierderi.

Suma totală a bonusurilor pentru întreaga bancă a fost de 2,1 miliarde de euro, asemănătoare cu nivelul din 2021.

Sewing a condus banca în timpul planului de redresare de nouă miliarde de euro din ultimii patru ani. Deutsche Bank este una din băncile globale de importanţă sistemică.

Pentru 2023, banca se aşteaptă la o uşoară creştere a veniturilor, între 28 şi 29 miliarde de euro, iar la divizia de investiţii bancare, veniturile ar urma să fie în linie cu cele din 2022.

De asemenea, Deutsche Bank a atras atenţia asupra riscurilor la adresa perspectivelor sale, din cauza situaţiei economice, a războiului din Ucraina, a inflaţiei şi a tensiunilor dintre Statele Unite şi China.

Foto: db.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *