Cât câștigă Bucureștiul din Euro 2020. Pandemia va duce la pierderi de venituri de peste 10 milioane de euro

Stadion Steaua CNI

În doar câteva zile, România va găzdui patru meciuri în competiția globală Euro 2020, deși nicio echipă din țara noastră nu va participa la competiție. Bucureștiul este așteptat să câștige 3,55 milioane de euro, datorită cheltuielilor suporterilor, însă pierde câștiguri potențiale de peste 10,6 milioane de euro din cauza pandemiei, arată un studiu realizat de platforma PitchInvasion.

Bucureștiul ar fi putut raporta venituri de peste 14 milioane de euro datorită cheltuielilor suporterilor veniți special pentru 2020, însă mai mult de 10 milioane de euro nu vor fi mai fi cheltuite din cauza restricțiilor de circulație, dar și a celor privind numărul de participanți la meciuri pe stadioane.

Asta pentru că fiecare din cele patru meciuri de la București se vor disputa cu numai 13.500 de persoane în tribune, respectiv doar 25% din capacitatea stadioanelor.

În faza grupelor, Bucureștiul, care va găzdui 3 meciuri, va încasa doar în jur de 2,75 milioane de euro, mare parte din bani venind din cazare (1,2 milioane de euro) și mâncare (817.000 euro). Dacă meciurile s-ar fi desfășurat într-un context normal, nepandemic, încasările s-ar fi ridicat la 11 milioane de euro.

În optimile de finală, Bucureștiul, care va găzdui un meci, va încasa aproape 800.000 de euro, deși fără pandemie ar fi încasat peste 3 milioane de euro.

Londra va înregistra cea mai mare pierdere din punct de vedere al câștigului potențial. Dacă cele două meciuri planificate să aibă loc aici ar fi avut loc fără să existe pandemia, Londra ar fi câștigat 93 de milioane de euro. În contextul actual, însă, capitala Marii Britanii va încasa doar 27,3 milioane de euro, deci va pierde încasări de 65,8 milioane de euro.

Pregătirile pentru Campionatul European de Fotbal „Euro 2020” au intrat pe ultima sută de metri, prima partidă la Bucureşti, pe Stadionul „Arena Naţională”, urmând să se desfăşoare duminică, pe 13 iunie. Este vorba despre un meci din Grupa C între Austria şi Macedonia de Nord la ora 19.00, ora României, conform programului oficial UEFA.

Următoarele două partide din grupe sunt joi, pe 17 iunie, la ora 16.00, Ucraina împotriva Macedoniei de Nord, respectiv luni, pe 21 iunie, la ora 19.00, între reprezentantele Ucrainei şi Austriei.

Ultima partidă care se va desfăşura pe Stadionul Arena Naţională va fi luni, pe 28 iunie, în faza optimilor, la ora 22.00, ora României.

Sursa foto: Compania Naţională de Investiţii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *