Ce companii oferă în continuare joburi remote și hibrid, deși oferta a scăzut. Asigurări, IT și consultanță, domeniile care oferă locuri de muncă de acasă

job elvetia criza locuri de munca pexels Foto: Pexels

Deși numărul de locuri de muncă remote scade abrupt pentru prima oară în ultimii trei ani, românii ar vrea să lucreze de la distanță, după cum a scris Economedia aici. În continuare sunt companii care oferă locuri de muncă remote și hibrid, printre principalele domenii se numără industria asigurărilor, software și IT, consultanță și outsourcing, potrivit datelor BestJobs furnizate la cererea Economedia.

Anul trecut ofertele de locuri de muncă erau în principal pentru revenirea la birou (70%), în timp ce pentru programul hibrid 20% și doar 10% remote. În 2023, din ianuarie și până în prezent, din oferta de 85.000 de joburi, 10% sunt full remote și 24% cu program hibrid, potrivit datelor platformei BestJobs.

Principala condiție pe care candidații trebuie să o îndeplinească pentru a fi acceptați pentru un job remote este aceea de a se potrivi din punct de vedere profesional cu criteriile jobului.

În general, este vorba despre poziții pentru candidații white-collar (lucrători la birou), cei care își pot desfășura activitatea zilnică online, pe laptop sau computer.

Potrivit reprzentanților BestJobs, angajatorii mai caută la candidații pentru joburile remote și o serie de abilități soft precum: adaptabilitate, o bună gestionare a timpului sau lucrul în echipă de la distanță. În ceea ce privește funcțiile de management, foarte importante sunt abilitățile de conducere și comunicare cu o echipa, de la distanță.

În general, candidații care aplică pentru un job remote sunt cei calificați pentru tipul de activitate asociat muncii de birou, preponderent din segmentul de vârstă tânăr (25-35 ani) și foarte tânăr (18-24 ani).

Companii care recrutează remote & hibrid

Allianz Services

Allianz Services, parte din Allianz Group, este unul dintre cei mai mari asigurători și manageri de active din lume, având 4.500 de angajați la nivel global. Compania are în prezent în platforma BestJobs 21 de locuri de muncă remote.

Printre joburile scoase la concurs se numără:

 • Project manager 
 • Social media & data analyst specialist
 • Software engineer cloud platform
 • IT service manager

AUSY Technologies Romania

AUSY Technologies Romania, parte a grupului francez AUSY, este unul dintre liderii europeni în consultanță și inginerie de înaltă tehnologie și reprezintă un colectiv de aproape 7.500 de angajați în peste 50 de locații din Europa, Statele Unite și Asia.

AUSY Technologies România lucrează cu clienți din diverse industrii, printre care Auto, Transport, Securitate, Telecomunicații, Aeronautică, Industria Spațială, Apărare, Energie, Sănătate, IT și Banca, Multimedia.

Compania a publicat în platforma BestJobs 29 de locuri de muncă remote, printre care:

 • Infrastructure Cybersecurity Engineer
 • Software Safety Manager
 • Software Engineer
 • Lead Developer

Bosch Service Solutions

Bosch Service Solutions face parte din Grupul Bosch și este un furnizor global de de externalizare a proceselor de afaceri pentru procese și servicii de afaceri complexe.

Printre joburile scoase la concurs se numără:

 • Master Data Project Expert
 • BackOffice Support with German (Part-Time)
 • IT Operations Engineer

The Access Group

The Access Group este unul dintre cei mai importanți furnizori de software de management de afaceri pentru organizațiile mici și mijlocii din Marea Britanie, Irlanda și Asia Pacific. Centrul din România se află în Timișoara, compania punând la dispoziție angajaților varianta de a lucra și de la distanță:

 • Technical Support Engineer (English)
 • Associate Technical Support Engineer
 • Operations Team Leader – Overnight Shift

Freudenberg

Freudenberg este un grup tehnologic global care dezvoltă tehnologii de vârf și produse, soluții și servicii pentru 40 de segmente de piață. Grupul Freudenberg are aproximativ 50.000 de angajați în aproximativ 60 de țări din întreaga lume.

Ce joburi de la distanță oferă compania:

 • Project Manager IT Infrastructure
 • IT Helpdesk Specialist – limba germană
 • Sales Specialist – limba cehă

Accenture

Accenture este o companie globală de servicii profesionale globale. În România, Accenture operează din 2006 și are în prezent peste 4.000 de angajați în București, Timișoara, Iași, Brașov, Cluj-Napoca și Târgu Mureș, care oferă soluții în Strategie & Consultanță, Tehnologie, Industria X & Operațiuni Inteligente clienților noștri care oferă servicii de vârf în domeniul bancar și asigurări, telecomunicații, auto, retail, energie, FMCG și multe altele.

Printre joburile scoase la concurs se numără:

 • Service Management Analyst with German
 • Infrastructure Security Engineer
 • Senior Java Developer

Bosch Service Solutions

Bosch Service Solutions face parte din Grupul Bosch și este un furnizor global de de externalizare a proceselor de afaceri pentru procese și servicii de afaceri complexe. Compania are sediul în România în Timișoara.

Printre joburile remote se numără:

 • IT Operations Engineer
 • Business Process Modeler
 • BackOffice Support with German (Part-Time).

Foto: Pexels

Comentarii

 1. Interesant xum Accenture este mentionat aici desi abia au anuntat disponibilizari. Pe o parte angajeaza pe alta dau afara, probabil cauta forta de munca mai ieftina?

 2. Accenture probabil disponibilizeaza in strainatate si angajeaza mai multi in Romania, lucru bun pentru noi. Sunt sigura ca statisticile referitoare la procentul joburilor remote nu sunt confrme cu realitatea, procentul e mult mai mare, posturile astea se ocupa de regula repede si nu e nevoie sa fie facute publice. Omul lucrand acasa e mai relaxat, are timp mai mult, nu mai sta la coada in pauza de masa sau pe traseu, nu mai sta cocosat pe scaunul prost de la birou,nu mai e distras de zgomotul colegilor etc. Nu mai schimba anual jobul. Gasiti solutii si lasati-ne acasa, unde se poate!

 3. Plus ca face economie cu hainele, mancarea, apa, cadourile, machiajul iar angajatorul are si el partea lui de economii. Infinite beneficii, pe cand la munca de la birou nu e mai nimic bun. Si cine chiar vrea socializare, sa aiba posibilitatea de a mai merge si pe la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *