Ce companii oferă joburi remote, la început de an/ Platformă de locuri de muncă: Tot mai mulți candidați români își caută în 2024 un job remote care să le permită să opteze și pentru un job suplimentar 

job remote, de acasa, loc de munca, bestjobs Sursă foto: Unsplash

Deși o parte din companii și-au adus angajații la birou, cererea pentru joburile remote continuă în rândul candidaților, după cum transmit specialiștii din HR. Există firme care publică pe platforme joburi remote la început de an. Majoritatea celor care oferă locuri de muncă de oriunde sunt companii din domenii precum IT, retail, domeniul financiar, precum și agenții de marketing și SEO, potrivit datelor publicate pe platforma Bestjobs. 

În total, pe platforma Bestjobs sunt publicate peste 600 de joburi remote.

„Tot mai mulți candidați români își caută în 2024 un job remote sau cu program flexibil, care să le permită să opteze și pentru un job suplimentar pentru un venit suplimentar”, a declarat Ana Vișian, marketing manager Bestjobs.

Principala condiție pe care candidații trebuie să o îndeplinească pentru a fi acceptați pentru un job remote este aceea de a se potrivi din punct de vedere profesional cu criteriile jobului, potrivit specialiștilor din HR.  În general, este vorba despre poziții pentru candidații white-collar (lucrători la birou), cei care își pot desfășura activitatea zilnică online, pe laptop sau computer.

Potrivit reprezentanților BestJobs, angajatorii mai caută la candidații pentru joburile remote și o serie de abilități soft precum: adaptabilitate, o bună gestionare a timpului sau lucrul în echipă de la distanță. În ceea ce privește funcțiile de management, foarte importante sunt abilitățile de conducere și comunicare cu o echipa, de la distanță.

În general, candidații care aplică pentru un job remote sunt cei calificați pentru tipul de activitate asociat muncii de birou, preponderent din segmentul de vârstă tânăr (25-35 ani) și foarte tânăr (18-24 ani), mai adaugă specialiștii din HR. 

Companii care recrutează remote 

Genpact –  sourcing and procurement, achiziții, financiar;

Accenture – supply chain officer, sales operations, HR;

Allianz – acturial specialist, financial account, project portofoliu manager, controlling and reporting analyst

Randstand – software developers, support engineers, cloud engineer, machine learning engineer 

Telus International – backoffice, customer care, gaming and moderation;

Euroanswer – roluri de reprezentanți servicii clienți;

Emag – team lead traduceri;

Wipro – roluri de suport în domeniul financiar;

Capgemini – roluri de developer, business analyst.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *