CEC Bank acordă o finanțare de 9,5 milioane de euro Lăptăriei cu Caimac, pentru refinanțarea portofoliului de credite al companiei

Redacția iul. 18, 2023 0 comentarii
Laptaria cu Caimac, Agroserv Mariuta, BVB bursa

CEC Bank a acordat o finanțare de 9,5 milioane de euro producătorului agricol Agroserv Măriuța, deținător al brandului Lăptăria cu Caimac. Finanțarea include facilități atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, fiind destinată refinanțării portofoliului de credite al companiei de la Exim Banca Românească și ProCredit Bank, anunță banca într-un comunicat de presă.

„Finanțarea agriculturii a fost și este mereu o prioritate pentru CEC Bank. Ne bucurăm să începem o nouă colaborare în acest domeniu cu un jucător important, deținător al întregului lanț de producție – de la ferma vegetală și ferma zootehnică la fabrica de produse lactate premium. Proprietarii Lăptăriei cu Caimac au astfel avantajul unui business integrat, care permite controlul activ al calității pe întreg lanțul de aprovizionare iar noi, prin această nouă finanțare, continuăm să susținem prosperitatea afacerilor locale”, a declarat Laura Mihai, director Direcția Clienți Mari CEC Bank.

„Compania noastră este una integrată, acoperind întregul proces de producție, de la cultura de câmp, la ferma de vaci și până la producția lactatelor Lăptăria cu Caimac. Strategia Agroserv Măriuța pentru următorii ani se concentrează pe o dezvoltare atât pe orizontală, cât și pe verticală, având drept obiectiv principal diferențierea pe piața din România, prin furnizarea de bunuri și servicii de calitate superioară. Colaborarea cu CEC Bank este pentru noi un real ajutor, deoarece ne oferă o eficiență ridicată în gestionarea costurilor financiare curente și reprezintă o validare a viabilității planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung, deschizând calea pentru finanțarea proiectelor noastre imediate, precum stația de biogaz și sistemul de spălare a ambalajelor”, a declarat Cornel Dănilă, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Măriuța a fost asistată pentru această refinanțare, cât si pentru demararea finanțării bancare pentru proiectele de investiții privind stația de biogaz și sistemul de spălare a ambalajelor, de către EY România. „Este un privilegiu să fim consilierul de încredere al Agroserv Măriuța în aceasta etapă importantă în dezvoltarea companiei. Echipa noastră de consiliere în finanțări a pus la dispoziție cunoștințele sale privind  piața locală și a sectorului agricol pentru a asigura structurarea eficientă și adecvată a finanțării companiei. EY este dedicată să sprijine creșterea sustenabilă a afacerilor locale și să furnizeze soluții care să contribuie la succesul clienților noștri”, a declarat Claudia Tudor, EY România, Senior Manager Debt Advisory.

Agroserv Măriuța este listată pe piața AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piață de aproximativ 62 de milioane de lei.

Sursa foto: BVB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *