Cele mai ieftine destinații pentru români în următoarea perioadă

Londra

Industria turismului dă semne de revenire și acest lucru poate fi observat și prin numărul de zboruri disponibile. Dacă în anul 2020 companiile aeriene și-au redus cu până la 80% numărul de zboruri operate din București, anul 2022 confirmă o mai bună adaptare la schimbările impuse de pandemie și o revenire treptată la numărul de zboruri pre-pandemic. Începând cu luna februarie cetățenii europeni vor putea călători în UE cu dovada de vaccinare anti-COVID, de trecere prin boală sau cu un test negativ, fără a fi nevoiți să se confrunte cu măsuri  suplimentare de carantină sau de testare.

Cele mai ieftine destinații europene pentru turiștii români

Napoli – cea mai ieftină destinație pentru biletele de avion cu plecare din București

Prețul biletului de avion pentru un zbor București – Napoli începe de la 18 euro in luna martie. Pentru o călătorie în weekend, prețul ajunge la 37 euro pentru zborul dus-întos.

Românii aleg Napoli ca punct de plecare pentru a explora insula Capri și întreaga coastă Amalfitană.

Londra – rămâne cea mai solicitată destinație pentru români

Cu una dintre cele mai numeroase comunități de diaspora, Marea Britanie a fost mereu în fruntea destinațiilor spre care călătoresc românii. Oficial, în Marea Britanie muncesc și studiază peste 500.000 de români, dintre care aproape 150.000 sunt localizați în Londra.

De aici și oferta generoasă de zboruri și companii aeriene care asigură conexiuni din București și ale orașe ale tării, cu Marea Britanie. Acesta este și motivul pentru care Londra rămâne în continuare în topul destinațiilor accesibile pentru români, un bilet de avion pentru perioada următoare începând de la 20 euro / dus-întors sau 40 euro dacă ne raportăm exclusiv la o perioadă de weekend.

Roma – o destinație de city-break

Italia, o altă țară cu o comunitate puternică a diasporei românești, rămâne în topul destinațiilor căutate de români pentru diversitatea activităților și pentru că este considerată o destinație de care nu te poți plictisi.

Biletele de avion spre Roma se mențin sub 30 euro indiferent daca optăm pentru călătorii în weekend sau în timpul săptămânii

Madrid & Barcelona – de la 34 de euro

Spania este căutată de românii care vor temperaturi mai blânde, zboruri scurte și prețuri accesibile. Barcelona rămâne o destinație căutată de turiști pentru combinația de activități, gastronomie, shopping, artă si plajă.

Paris – cea mai scumpă dintre capitalele europene căutate de români

Biletele spre Paris încep de la 44 euro / zborul dus-întors cu o companie low cost și de la 109 euro cu o companie de linie. Indiferent de opțiunea de zbor, Parisul este o destinație extrem de căutată în timpul primăverii.

12 destinații unde românii pot ajunge plătind pe biletul de avion mai puțin de 50 euro

Pentru că bugetul rămâne cel mai important aspect în luarea unei decizii de călătorie, consultanții Vola.ro au realizat lista destinațiilor unde românii pot călători plătind mai puțin de 50 euro pe zbor.

Aceasta include marile capitale precum Londra, Madrid, Roma, Viena Berlin, Bruxelles și Atena, dar și orașe turistice precum Milano, Napoli, Bari și Koln.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *