CEO-ul BCR: Am susținut, susținem și vom continua să susținem activ și fără echivoc aderarea României la Schengen

Sergiu Manea CEO BCR

BCR, a doua cea mai mare bancă românească, controlată de grupul austriac Erste, a susținut și susține în continuare aderarea României la Schengen, afirmă CEO-ul Sergiu Manea, într-un context în care mai multe voci au îndemnat la boicotarea companiilor austriece din România. El afirmă că banca va face tot ce ține de ea pentru a sprijini economia României.

„Am susținut, susținem și vom continua să susținem activ și fără echivoc aderarea României la Schengen. Iar noi, BCR, colegi și acționari, ne dorim să reiterăm poziția comună pe care o avem: credem și investim în România! Credem în România indiferent de vremuri și indiferent de context și facem asta inspirați de clienții și oamenii din BCR. Credem și investim în România, fie că vorbim despre cursurile de educație și sănătate financiară, fie că vorbim despre finanțarea a peste 10.000 de companii care creează 600.000 de locuri de muncă. Credem și investim în România când sprijinim planurile de viață ale clienților, dar și când îi ajutăm să ia deciziile cele mai bune în contextul situației lor financiare. Credem și investim în România cu ajutorul celor 5.300 de angajați BCR. Facem asta pentru 3 milioane de oameni, clienții noștri, care, la rândul lor, cred și investesc în România. Credem în România, investim în România și facem tot ceea ce ține de noi, ca bancă, pentru a sprijini economia României. Am făcut-o de fiecare dată când a fost nevoie și asta vom continua să facem”, este mesajul transmis de Sergiu Manea, CEO-ul BCR, pe Linkedin.

Anterior, Willi Cernko, șeful companiei austriece Erste, a transmis că este dezamăgit de neacceptarea României în spațiul Schengen, spunând că „susțin o Europă puternică și o Uniune Europeană puternică. Și suntem convinși că numai o Uniune Europeană unită poate fi o Uniune Europeană puternică. Dar o UE unită este, de asemenea, una în care toți cetățenii UE au aceleași drepturi și obligații. Nu există state membre de mâna a doua”, a transmis CEO-ul într-un mesaj pe pagina sa de LinkedIn.

Și reprezentanţii băncii austriece Raiffeisen Bank și-au exprimat surprinderea faţă de votul negativ dat aderării României la Spaţiul Schengen, dar au subliniat că nu comentează deciziile politice.

Reacțiile vin în urma comentariilor politicienilor care îndeamnă la boicotarea companiilor austriace. Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a declarat, la Antena 3, că toate companiile de stat românești ar trebui să-și închidă conturile la băncile austriece din România și să le mute la alte bănci, după ce Austria a blocat, joi, prin veto admiterea României și Bulgariei în Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Bogdan mai spune că nu au existat presiuni asupra companiilor austriece, așa cum i-ar fi reproșat cancelarul austriac într-o discuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *