Cererea de petrol se apropie de nivelurile anterioare pandemiei, iar prețurile au crescut și vineri

Redacția nov. 6, 2021 1 comentarii
sonda exploatare petrol

Preţurile petrolului au închis vineri în creştere, trase în sus de îngrijorările privind oferta, după ce producătorii din cadrul OPEC+ au ignorat apelurile Statelor Unite de a accelera majorările lunare ale livrărilor, în timp ce cererea se apropie de nivelurile anterioare pandemiei de coronavirus, transmite Reuters, citată de News.ro.

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 2,2 dolari, la 82,74 dolari pe baril, iar preţul petrolului West Texas Intermediate crude (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a crescut cu 2,46 dolari, la 81,27 dolari pe baril.

OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, au decis joi să menţină ritmul actual de creştere lunară a producţiei de petrol cu 400.000 de barili pe zi.

Preşedintele american Joe Biden a cerut suplimentarea acestei creşteri pentru a tempera avansul preţurilor.

Decizia OPEC+ şi lipsa unei reacţii substanţiale din partea administraţiei Biden au făcut ca creşterea preţurilor petrolului să continue, a spus Bob Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la firma Mizuho.

Aceasta a adăugat că doar un efort coordonat, care ar implica China şi alte state, ar corecta lipsa barililor de petrol de pe piaţă.

Casa Albă a afirmat că va lua în considerare toate instrumentele aflate la dispoziţia sa pentru a garanta o energie la un preţ accesibil, inclusiv posibilitatea de a elibera petrl din rezervele strategice ale ţării.

Sursa foto: Pexels/Pixabay

Comentarii

  1. S a dat liber la jecmaneala omului. Nimic nu justifica cresterile de pret, degeaba vin “specialistii” sa ne convinga. Oamenii cumparati de companii vin sa picure in inimile popoarelor convingerile furilor in loc ca inimile sa fiarba de dor de Dumnezeu, de Maica Preasfanta si de sfinti. Vine in curand plansul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *