China: Dezvoltatorul imobiliar Shimao scoate la vânzare active pentru 10 miliarde de euro

Imobiliare China

Dezvoltatorul imobiliar chinez Shimao a scos la vânzare active în valoare de peste 10 miliarde de euro, pentru a-și asana trezoreria, într-o piață imobiliară în scădere, a afirmat marți publicația economică Caixin, citată de Le Figaro.

Grupurile imobiliare din China se confruntă cu dificultăți puternice după ce Beijingul a adoptat în 2020 o serie de măsuri pentru a controla un sector încărcat de datorii și marcat de speculația masivă a persoanelor fizice.

Problemele cu care se confruntă gigantul Evergrande, în pragul falimentului, nu încurajează prea mult eventualii cumpărători. Shimao, al 13-lea cel mai mare dezvoltator din China, potrivit vânzărilor contractate, a scos pe piață 34 de proiecte în 17 orașe, printre care Beijing și Shanghai, relatează Caixin, o publicație economică respectată.

Aceste active includ proiecte rezidențiale și de birouri, precum și un complex hotelier în Shanghai, afirmă Caixin, care citează documente interne ale companiei. Informațiile au determinat o creștere cu peste 7% a acțiunilor Shimao pe bursa din Hong Kong.

Compania are obligațiuni în circulație, în China și în străinătate, de circa 10,1 miliarde de dolari (8,9 miliarde euro). Potrivit agenției financiare Bloomberg, Shimao și filialele sale trebuie să achite în acest an 2,5 miliarde de dolari (2,2 miliarde euro) pentru obligațiuni ajunse la scadență.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *