China. Întâlnire cu peste 100.000 de oficiali, în contextul crizei COVID-19. Lideri de vârf au cerut noi măsuri pentru a stabiliza economia afectată de restricțiile stricte

Redacția mai 26, 2022 0 comentarii
Imobiliare China

Cabinetul Chinei a organizat miercuri o întâlnire de urgență cu peste 100.000 de participanți, potrivit presei de stat, în timp ce liderii de vârf au cerut noi măsuri pentru a stabiliza o economie afectată de restricțiile stricte ale țării legate de Covid-19, transmite CNN.

La teleconferința video neașteptată a Consiliului de Stat au participat oficiali de la nivel de provincii, orașe și consiliu, potrivit unui raport din Global Times, deținut de guvern. Au fost prezenți și oficiali chinezi de rang înalt, inclusiv premierul Li Keqiang, care a îndemnat autoritățile să ia măsuri pentru menținerea locurilor de muncă și reducerea șomajului.

A doua cea mai mare economie a lumii a avut de suferit în diferite sectoare de la răspândirea valului de Covid-19 în martie, ceea ce a determinat măsuri de izolare în multe orașe mari – în special centrul financiar Shanghai, unde mulți nu și-au putut părăsi casele sau cartierele vreme îndelungată.

Li a spus că, în unele aspecte, impactul economic înregistrat în martie și aprilie l-a depășit pe cel din 2020 în timpul focarului inițial de coronavirus, potrivit Global Times. El a subliniat mai mulți indicatori, inclusiv ratele șomajului, producția industrială mai scăzută și transportul de mărfuri.

Premierul a devenit din ce în ce mai vocal cu privire la recesiunea economică în ultimele săptămâni, numind situația „complexă și gravă” la începutul lunii mai – dar comentariile de miercuri ar putea reprezenta cea mai sumbră imagine de până acum.

Teleconferința are loc după o ședință executivă a Consiliului de Stat de luni, în care autoritățile au dezvăluit 33 de noi măsuri economice, inclusiv creșterea rambursărilor de taxe, extinderea împrumuturilor micilor întreprinderi și acordarea de împrumuturi de urgență industriei aeronautice, potrivit publicației de știri deținute de guvern Xinhua. 

Câteva dintre cele 33 de politici uşurează, de asemenea, restricţiile Covid – cum ar fi ridicarea restricţiilor asupra camioanelor care călătoresc din zone cu risc scăzut.

La întâlnirea de miercuri, Li a cerut departamentelor guvernamentale să pună în aplicare cele 33 de măsuri până la sfârșitul lunii mai. Consiliul de Stat va trimite grupuri operative în 12 provincii începând de joi pentru a supraveghea implementarea acestor politici, a adăugat el, potrivit Xinhua.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.