Chinezii de la Nio vor vinde sedanul electric ET5 în Europa din 2023

nio

Producătorul chinez de vehicule electrice Nio a dezvăluit noul său sedan de dimensiuni medii ET5 în decembrie, livrările în China fiind programate să înceapă în septembrie 2022. Acum, CEO-ul William Li a dezvăluit că Nio ET5 va ajunge în Norvegia și pe alte piețe europene din primăvara anului 2023.

Li a menționat planul în timpul unui apel cu echipa norvegiană a companiei, condusă de directorul general Marius Hayler, sâmbăta trecută, transmite C NEV Post. Nio este activă în Norvegia încă de anul trecut, când a început să vândă mașina electrică ES8.

Cu toate acestea, Li nu a dezvăluit mai multe detalii despre intrarea ET5 pe piețele străine sâmbătă, dar a menționat că ET7 va ajunge în Norvegia în al patrulea trimestru al anului 2022.

Când a prezentat Nio ET5 în decembrie anul trecut, mașina a fost salutată ca un schimbător de joc datorită autonomiei estimate de peste 1.000 de kilometri, cel puțin conform standardelor de testare chineze. În China, livrările vor începe în septembrie.

ET5 este al doilea sedan după modelul ET7 al companiei și al cincilea model de producție al Nio.

În Europa, Nio este activă în Norvegia și dorește să se lanseze în Germania în 2022. Compania a confirmat, de asemenea, din nou că va introduce „produsele și sistemul său holistic de servicii în Țările de Jos, Suedia și Danemarca în 2022”.

Acest lucru indică faptul că compania chineză vrea să-și aducă mașinile și sistemele de schimbare a bateriilor în aceste țări europene în acest an. Nio planifică deja stații de schimb de baterii în Norvegia, iar primul pas pentru stațiile de schimb de baterii a fost deja certificat de TÜV în Germania.

Sursa foto: Nio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *