Chronostyle International, operatorul magazinelor Cellini, lansează mâine o emisiune de obligațiuni

cellini

Chronostyle International, compania care operează magazinele Cellini, una dintre cele mai vechi rețele de bijuterii și ceasuri
magazine din Romania, va lansa o emisiune de obligațiuni pe 2 noiembrie. Obligațiunile au o valoare nominală de 1,6 milioane euro și vor fi tranzacționate pe sistemul multilateral de tranzacționare.

Fondurile obținute vor sprijini extinderea lanțului companiei și creșterea vânzărilor online. Chronostyle International a vândut într-un plasament privat organizat în mai 2020, un număr de 16.000 de obligațiuni corporative, garantat și neconvertibil.

Obligațiunile au o valoare nominală de 100 de euro, o scadență la 5 ani și un cupon de 7%, plătibil trimestrial. Emisiunea este garantată cu o proprietate imobiliară din București cu valoare de piață de peste 3 milioane euro.

Obligațiunile CELL25 se bazează pe restructurarea unei serii de obligațiuni emise de companie în noiembrie 2017 cu un
valoare totală de 9 milioane de lei și care a fost subscris de 38 de persoane fizice și juridice.

Emisiunea de obligațiuni a presupus schimbarea monedei de emitere de la lei la euro, a valorii nominale de la 100 de lei la
100 de euro, din data de scadență de la 27 noiembrie 2020 până la 27 mai 2025, a principalului de la 9 milioane de lei la 1,6 milioane euro, precum și rambursarea anticipată parțială pro-rata a principalului emisiunii de obligațiuni din 2017.

Ultima plată a cuponului și rambursarea parţială a principalului au fost la 27 mai 2020, care este considerată data emiterii pentru noile obligațiuni. Ambele plasamente private, în 2017 și 2020, au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Chronostyle International, specializat în vânzarea de ceasuri și bijuterii, operează 7 magazine în București, unul în Constanța și unul în Brașov. Anul trecut, compania a obținut o cifră de afaceri netă de 24 milioane lei, conform memorandumului de listare.

Operatorul este controlat în proporție de 95% de firma Henri Maillardet, înregistrată în Elveția și denumită astfel după ceasornicarul elvețian cu același nume. Firma Henri Maillardet este deținută de Raluca Simu, soția omului de afaceri Horia Simu, cea care în 2014 a deschis magazinele de lux Vionnet și Scavia în galeria comercială a hotelului de 5 stele Marriott din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *