Cine este Dragoș Pîslaru, propunerea USR pentru Ministerul Finanțelor: europarlamentar, fost ministru al Muncii

dragos pislaru, usr plus, europarlamentar, parlamentul european Sursa foto: Facebook/ Dragoș Pîslaru

Biroul Național al USR a aprobat duminică lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului, ce are loc duminică seară, de la ora 18:00, potrivit unui comunicat al partidului.

Propunerea USR pentru Ministerul de Finanțe este europarlamentarul Dragoș Pîslaru.

În vârstă de 45 de ani, el este la bază economist. Are un masterat în Relații Internaționale obținut la London School of Economics și un doctorat în economie la Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) al Academiei Române.

Între 1998 și 2007 a fost lector universitar la Academia de Studii Economice (ASE), unde a predat Economie Mondială, Politică Internațională și Integrare Europeană.

Între 2000 și 2004 a fost cercetător asociat la Centrul Român de Politici Economice, iar în perioada 2004-2006 a fost director executiv al Grupului de Economie Aplicată.

De asemenea, Pîslaru a avut o carieră în antreprenoriat, ocupând funcția de manager general al General GEA Strategy&Consulting S.A (2006-2015) și partener al Civitta Strategy & Consulting SA (2017-2019).

În decembrie 20015 a fost numit consilier principal pe probleme economice a prim-ministrului României, iar din aprilie 2016 până în ianuarie 2017 a fost ministru al Muncii și Protecției Sociale în guvernul condus de Dacian Cioloș.

În prezent, Dragoș Pîslaru ocupă funcția de europarlamentar Renew Europe, ales în 2019 de pe listele USR PLUS la alegerile europarlamentare. În cadrul Parlamentului European, el face parte din comisiile de „Afaceri economice și monetare”, „Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale” și „Industrie, cercetare și energie”.

Din cabinetul Cioloș fac parte aproape toți foștii miniștri USR din guvernul Cîțu: Dan Barna la Externe, Stelian Ion la Justiție, Cristian Ghinea la Fondurile Europene, Cătălin Drulă la Transporturi, Claudiu Năsui la Economie, Ioana Mihăilă la Sănătate. Singurul ministru care își pierde postul este Ciprian Teleman, înlocuit de Monica Berescu la Ministerul Cercetării.

Alte portofolii grele sunt adjudecate de Ionuț Moșteanu (Ministerul Dezvoltării), fostul prefect Alin Stoica (Interne), Cristina Prună (Energie), Nicu Fălcoi (Apărare) și Mihai Goțiu (Mediu).

Sursa foto: Facebook/ Dragoș Pîslaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *