Circa 500 de salariați ai companiei de stat Romgaz protestează luni, nemulţumiţi de intenţia companiei de a micşora cu 5,82% salariile de încadrare

romgaz

Circa 500 de salariaţi ai companiei de stat Romgaz vor protesta, luni, 29 ianuarie, faţă de intenţia companiei de a micşora cu 5,82% salariile de încadrare, conform Sindicatului Liber Romgaz. De asemenea, sindicaliştii reclamă faptul că nu sunt prevăzute în buget sumele pentru primele şi adaosurile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

Statul român, prin Ministerul Energiei, este acționar majoritar al companiei, cu 70%.

Sindicatul Liber ROMGAZ anunţă o acţiune de protest pentru ziua de luni, 29 ianuarie.

”Organizarea acestei acţiuni de protest a salariaţilor din S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este faţă de intenţia angajatorului de a micşora salariile de încadrare cu 5,82% şi de a nu prevedea în B.V.C. al anului 2024 sumele aferente adaosurilor, primelor şi indexarea cu rata inflaţiei, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia precizează că vor lua parte 500 de salariaţi, care vor protesta în interiorul şi în exteriorul companiei.

”Biroul executiv al Sindicatului Liber Romgaz speră să aibă un dialog deschis cu toate părţile implicate cu scopul sprijinirii salariaţilor care contribuie nemijlocit la rezultatele deosebite ale societăţii”, se mai arată în informarea transmisă de sinidcalişti.

Sursa foto: romgaz.ro

Comentarii

  1. Deci sa intelegem ca d-l direcdtor nu va mai avea 15 mii euro salar ci numai 13 mii ,sau un lacatus nu va mai avea 10 mii lei si va avea ,9 mii ? Da trai pe vatrai neneaca !
    —Asa se explica pretul foarte mare la gaze ,care-l platesc romanii cu gaze in pamant romanesc , Ungurii nu au rez de gaze care le aare Romania ,dar au peste 70% din consumatorii casnici racordati la retea de gaze ,iar romanii inca mai fac focul cu paie ,coceni lemene etc.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *