Cîţu: Trebuie să avem o variantă la legea offshore pentru 1 februarie

sonda offshore sursa ExxonMobil Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, afirmă că „prioritatea zero” în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie o reprezintă adoptarea aşa-numitei legi offshore, care reglementează, printre altele, condiţiile de exploatare a zăcămintelor de gaz de pe platoul continental al Mării Negre.

„Prioritatea zero este legea offshore. Este clar, pentru mine este foarte important acest proiect de lege, l-am pus pe masa coaliţiei la ultima şedinţă de coaliţie, trebuie să avem o variantă pentru 1 februarie. Există, mai sunt câteva detalii de discutat, dar trebuie să adoptăm acest proiect al legii offshore, mai ales în acest context al creşterii preţurilor la gaze”, a declarat Florin Cîţu, marţi seară, la TVR, scrie News.ro.

Florin Cîţu a precizat că va cere ca în prima sesiune acest proiect să fie votat pentru că „nu mai avem timp de pierdut cu legea offshore”.

Conform liderului PNL, alte priorităţi sunt reforma pensiilor, cea a salarizării în sistemul public, reforma administraţiei publice în aşa fel încât schimbarea partidelor la guvernare să nu le pună pe acestea în situaţia de a lucra cu „echipa” altui partid.

Foto: Sondă offshore / ExxonMobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *