City Insurance, liderul pieței de asigurări din România, a fost vândută

City Insurance

City Insurace, liderul pieței de asigurări din România, a fost vândută către I3CP, un investitor global cu sediul în Olanda. Se preconizează că tranzacția se va finaliza în trimestrul 3 al anului 2021.

City Insurance era controlată de Vivendi International, al cărei unic acționar este Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

Vivendi International a ajuns la un acord de vânzare al întregului său pachet de acțiuni deținute la City Insurance Romania cu I3CP Holdings BV.

Tranzacția a fost aprobată de către Consiliul Director al Vivendi și este supusă aprobărilor autorităților competente din România.

City Insurance Romania este cea mai importantă companie de asigurări din România prin numărul de clienți și prime subscrise. Are active totale de peste 700 de milioane de euro, prime subscrise de peste 500 de milioane de euro.

I3CP este un investitor axat pe ECEEMEA, cu sediul în Olanda, concentrat pe definirea următorului ciclu de creștere durabilă în sectoarele asigurărilor, reasigurărilor și gestionării activelor și fintech. Părțile interesate și afiliații I3CP gestionează peste 15 miliarde de euro. I3CP are birouri în Amsterdam și Atena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.