Ciucă, întrebat dacă va închide contul pe care îl are la o bancă austriacă: „Ca să fac asta, trebuie să am timp să ajung la bancă. Voi lua o decizie în acest sens” / Nu există o regulă la nivelul companiilor de stat în privința boicotului

Redacția dec. 15, 2022 2 comentarii
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a răspuns, joi, întrebat dacă își va închide contul bancar deschis la o bancă din Austria, după ce țara a refuzat intrarea Româneii în Schengen, că pentru a face asta trebuie să ajungă întâi la bancă și că va lua o decizie în acest sens.

„Aveți un cont la o bancă cu capital austriac. L-ați închis? Îl veți închide?”, a fost întrebat premierul.

„Ca să fac această operațiune, trebuie să am timp să ajung la bancă. Până acum nu am avut timp nici să ajung acasă. [Dar îl veți închide?] Voi lua o decizie în acest sens”, a răspuns el.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că nu există o regulă la nivelul companiilor de stat cu privire la un boicot față de companiile austriece prezente în România.

„Este o situație dificilă pentru noi, pe care am recepționat-o fără să ne fi așteptat. În continuare considerăm că decizia de a nu fi acceptați în spațiul Schengen a fost o decizie nedreaptă față de demersurile și față de eforturile făcute de către cetățenii români și de către autoritățile române. Referitor la modul în care ne poziționăm față de autoritățile austriece o facem pe cale diplomatică și pe relația oficială, fără niciun fel de alte aspecte care să lase loc de interpretare. Iar în ceea ce privește decizia pe care o ia fiecare cetățean în parte, este o decizie pe care o respectăm fără să avem un comportament, o atitudine de a încuraja într-un fel sau altul poziționarea față de o companie sau alta care aparțin statului austriac. Nu există o regulă, o decizie la nivelul companiilor de stat în acest sens”, a spus premierul.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *