Ciucă: Asigurăm practic prin hotărârile de Guvern transmiterea primei cereri de finanțare în cadrul PNRR. Este vorba de suma de 3 miliarde euro

Redacția mai 23, 2022 4 comentarii
Nicolae Ciucă Sursa foto Inquam Photos Octav_Ganea (1)

Premierul Nicolae Ciucă a transmis la începutul ședinței de Guvern că prin hotărârile guvernamentale de luni și de miercuri vor asigura transmiterea primei cereri de finanțare în cadrul PNRR de 3 miliarde euro, alături de suma deja asigurată de 3,7 miliarde euro prin prefinanțare.

„Și această ședință de Guvern vine să completeze toate măsurile și pașii pe care noi i-am asumat astfel încât să putem să asigurăm implementarea PNRR. Asigurăm practic prin hotărârile de Guvern de azi și cele care vor urma de miercuri asigurarea transmiterii primei cereri de finanțare în cadrul PNRR. Este vorba de suma de 3 miliarde euro care alături de suma deja asigurată de 3,7 miliarde euro prin prefinanțare, ne creează premisele ca până la finele anului să putem beneficia de suma totală de 10 miliarde euro asigurați prin PNRR”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul spune că sunt măsuri prin care la nivel guvernamental vin să sprijine și să asigure necesarul continuării investițiilor, punerii în valoare a energiei și creativității mediului antreprenorial, precum și să asigure simplificarea procedurilor administrative.

„Tot ce facem în acest moment ne bazăm demersurile pe reformă ș investiții. Sunt modele prin care ne putem asigura că vom trece cât mai ușor posibil prin această situație complexă și dificilă”, mai precizează acesta.

Comentarii

  1. “PNRR” imprumut ce va fi platit integral + Dobanda.

    S-a tot vehiculat termenul ‘bani pomana’, romanul fiind un pomanagiu in sange, surade la tot ce inseamna pomana, doar ca in cazul de fata nu exista vreo pomana.

    Dl. Ciuca are sanse sa fie in alta dimensiune pana cand Romania va scapa de ultimul ban inapoiat tarilor cu excedent bugetar(pe care nu le pedepseste nimeni pt. acest lucru…chiar fiind o incalcare a ‘Normelor Europene’ ce incradreaza un Stat la moneda Euro)

    Antitetic, Antagonic, Adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.